Allround med allt

Livet rullar på ungefär i 110 just nu. Ibland undrar jag hur jag orkar. Men när bollen väl är i rullning finns det en stor risk för att den bara rullar snabbare och snabbare.
 
Maxim fick vila med gräspromenad på tisdagen, vilket gjorde att jag faktiskt kom hem innan åtta från stallet, ganska ovanligt. På onsdagen blev det först framridning i skritt och trav längs med järnvägen, följde med en av stallkamraterna som skulle gå hem på bortvägen och så travade vi hemåt sedan. Efter det blev det ett pass på ridbanan. Ingen träning denna vecka tyvärr, men jag tycker vi fick till ett bra pass ändå. Jobbade i skritten först med våra fyrkantiga volter och lite skänkelvikningar där jag mest försökte få till det med tajmingen "framåt och åt sidan". Sedan travade vi igång med en hel del volter, jobbade lite med att flytta i skänkelvikning ut mot spåret på volten och tycker att det gick ganska bra, jobbade också med trycket och tempot framåt och försökte vara noggrann med att låta honom vara så fort han gick av sig själv. Sedan galopperade vi en hel del, först mest med fokus på att få upp och hålla tempot och sedan var vi mycket på volten och försökte få igenom böjningen och ställningen, vilket jag tyckte gick ganska bra, han gjorde rätt så bra övergångar också, även om det finns en hel del att jobba på, speciellt i fattningarna. Avslutade med lite fattningar från skritt och försökte vara noggrann och fatta för ytterskänkeln och det gick bra.
 
I torsdags då så var det dags att åka till terrängbana och försöka leka lite. R behövde plugga så hon följde inte med så Maxim fick nöja sig med låga hinder och leka med matte. Vi tog stallmattes transport och jag tror att Maxim börjar associera den med roligheter. Varje gång han får åka ut med bebisfullblodet är det något skojigt på gång. Väldigt mysig bana tycker jag, spanade genast in en stock som jag skulle våga hoppa så då kändes det genast värt det. Vi värmde upp lite och skuttade över "platsrör" som heller inte var höga och så plaskade vi i vattnet (enda gången Maxim fick visa hur det skulle gå till. Sedan följde vi efter stallmatte upp och ned för banken i skritt och trav, Maxim fattade på en gång hur det skulle gå till och jag höll i manen och hängde med. Sedan hoppade vi en stock och blev även övertalade att hoppa en lite högre gren, vilket gick jättebra, jag måste sluta vara så osäker, styr jag och driver så hoppar hästen helt klart. Vi hoppade även tre sådana där "plaströrs"-hinder. Jag måste jobba på att våga trycka fram galoppen och låta det gå fort (eller i mina ögon fort) så att han får det lättare att hoppa. Det kändes som sagt bra och jag kollade ut ett hinder jag ska ha som mål att testa nästa gång, samt att jag vill försöka galoppera genom vattnet. Det var flera hinder till som jag, om vi tränar lite nog kan ta oss över också, så det känns kul. En bra bana som passar även dem som vill bara testa lågt (som jag) och som stallmatte som hoppar högre. Definitivt att vi åker dit igen, framöver kanske jag till och med vågar vara med på en riktig träning, men det kändes ganska bra att bara vara där med stallmatte också, ta det i vårt eget tempo, men ändå bli pushade. Maxim tyckte det var riktigt kul, som sagt, jag har ju tydligen en hopphäst, så då får jag väl försöka göra mitt yttersta för att bli lite mer hoppryttare.
 
Vilket ledde till att jag på fredagen åkte till hästaffär och köpte ett nytt set med hoppskydd. Jo men visst sörru, gäller ju att se lite snygga ut om vi nu ska visa oss bland folk. Sedan gick jag och Maxim ut på promenad, betade lite gräs gjorde vi också innan det blev helg.
 
Helgen bestod av två uteritter, där vi faktiskt slapp regn! På lördagen red vi till vallen och trimmade lite, mycket galopp blev det och han blev ganska mjuk och fin på slutet, även om vi därimellan hade lite olika åsikter om hur böjd i kroppen man faktiskt kan gå på en volt. Matte ville mer, Maxim tyckte hon var dum i huvudet. Bra med energi hade han i allafall och traven kändes riktigt fin. På söndagen red vid grusvägen med klätterbackarna, tjatade på med formen i skritt och trav och på ditvägen var det vad vi höll oss till. På hemvägen lade vi in lite mer galopp, försökte få lite mer snurr på honom och släppa på min egen kontroll, han kan vara lite tittig ute i skogen (när han känner för det ser han sin egen skugga som ett spöke) och då bara "dör" energin, vilket jag vill komma ifrån. Han får gärna titta om han nu så gärna vill det, men fortsätta framåt ska han. Ganska bra blev det tillslut. Efter stretching och massage blev det födelsdags-gräsätande för Maxim, hela 7 år blev han nämligen denna dag.
 
Fördelsedagsgräs är det godaste!
Idag då, dåligt matte-humör så någon ridning var inte aktuell. Vi longerade lite, hade tre upphöjda travbommar som vi sprang över lite. Sedan byggde jag ihop det till ett sockerbitshinder och så galopperade han i båda varven, fick ta lite mer i vänster tills han landade i galopp också. Jätteduktig var han trots att stallhusse höll på att skruva på sidan av ridbanan och grejade med saker, han lyssnade ändå bra på mig och utförde det jag bad honom om. På slutet fick han springa fritt och busa lite, då blev vi båda på gott humör, avslutde med gräsbetande igen.  Denna vecka jobbar jag fyra dagar, men det blir intensiva sådana, Maxim får en lugn början av veckan och så kör vi på sedan i slutet, på söndag planerar vi att åka på bruskridning vilket ska bli jättekul!
 
Det Positiva: Gul häst ger glatt humör
Det Negativa: Att glömma bort sig själv
 
We are a family

Over and Out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0