Oro och lättnad

Fredag igen, ytterliggare en vecka att lägga till handlingarna. Har försökt jobba en massa i skolan och det har väl gått så där. I måndags sprang jag på Sara i skolan också och drabbades av samma beslutsångest som hon hade. Hade då i princip övertalat mig själv om att jag skulle plugga och fixa hemma denna helg istället för att vara med på någon av aktiviteterna. Dels skulle friluftsföreningen vid universitetet ha en vandring på Omberg som Johan skulle vara med på och sedan skulle Kolmården/Sörmland ha en tur till ett ställe utanför Nyköping som heter Stendörren. Har ännu inte varit på någon av platserna och är otroligt sugen på att besöka dem också. Kände ganska snabbt att vandringen var utesluten med tanke på hur trött jag varit på sistone, ska ringa och boka tid hos vårdcentralen så det inte är något allvarligt fel på mig. Sen kom Sara och var sugen på Stendörren och då rycktes jag med lite och lovade att fundera på det och kolla om det kunde vara någon mer som var intresserad och som ville köra bil från Linköping. Sen insåg jag att jag nog borde vara hemma och koncentrera mig att plugga, fixa i lägenheten och fram för allt få lite egentid. Eftersom Johan inte är hemma kan jag använda honom som ursäkt heller vilket borde resultera i att jag får mycket mer gjort. Han kommer tillbaka på Söndag och då ska jag försöka ha jobbat undan allt så jag kanske kan överraska honom lite. Smider lite hemliga planer här...


Insåg också denna vecka att jag blivit beroende av te och scones som man kan köpa i en av resturangerna på campus. Johan delar min förtjusning i dessa underbara bröd och vi var där två gånger denna vecka, snart är vi stamgäster. Vi gick en preomenad också innan för att förtjäna sconsen och då blir teet så mycket godare också. De första dagarna i veckan vilade en tung dimma över campus dygnet runt, lite läskigt var det att leva i en spökvärld. Vi gick en sväng i Valla under kvällen och där var verkligen spöklikt, ankorna i dammen läst läskigt ihålliga när de lät. När vi kom närmare så skulle de kolla in oss och gick på den tunna isen nära stranden. Det syntes verkligen att de gick försiktigt, men ibland hjälpte det inte utan de ramlade de igenom. Det var en fin promenad, fast kallt så teet värmde efteråt.

Denna vecka har också präglats av en oro eftersom jag gått och grubblat på simskolan som började igår. Först så grubblade jag över vad vi skulle göra och sedan grubblade jag över att Linus skulle vara assistent och jag aldrig har haft en sådan förut. Oron visade sig vara helt i onödan, som vanligt. Det var härligt att ha simskola igen och det kändes som om Linus och jag blev ett bra team, det fungerade direkt. Han är så bra med barnen och det är så synd att han har så dåligt självförtroende och inte ser det. Efteråt så pratade vi och han berättade att han var jättenervös innan och sen säger han att han inte gillar att ha simskola. Dessutom bryr han sig för mycket om att föräldrarna sitter med och han känner att han inte kan säga åt barnen ordentligt då om de är busiga. Kanske är det annorlunda att vara kille också, vad vet jag. Jag tyckte i allafall att han var duktig och han tyckte att jag var duktigt så det ska nog fungera det här också.
Sen är jag ju otroligt dum och säger inte nej till saker och ting, utan jag jobbade till stängning efter två timmar i vattnet med barnen, inte så bra. Var spyfärdig och redo att sova kl nio när det var två timmar kvar. Sen fick jag städa avdelning också, tänker inte jobba fler torsdagar, det är alldeles för jobbigt.
Nu kanske jag kan slappna av lite även om jag måste göra om hela simskoleplaneringen då mpnga kunde mycket mer än vad jag trodde, men det är bara trevliga problem.

Sagan om Drakens återkomst är nästa ämne att ta upp. Är jag inte försiktig är jag rädd att jag kommer att bli helt beroende. Den är hittills väldigt lik andra böcker jag läst, men ändå inte, jag menar han har ju verkligen tagit tid på sig att bygga upp denna värld och jag ser verkligen fram i mot att uppleva den i 25 böcker. Det känns som om den kommer utvecklas något otroligt, det är superspännande, var evigheter sedan jag hittade en riktigt bra fantasy.

Dags för fredagsfix och fredagsmys.
Det Positiva: Bästa simlärarteamet ever.
Det Negatvia: svårt att säga nej och trött.


Vill känna dina läppar och händer igen

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0