Att sakta komma någonstans

Vi börjar så sakta röra på oss jag och Maxim. Mitt omotiverade november-jag är där imot lite motsträvig. Jag jobbar på det, ska börja äta D-vitamin är jag beslutat, det kanske hjälper, eller så är det placeboeffekt, vem vet. Har tänkt ta med kameran och ta nya bilder på ullbollen, men icke, den glöms hemma gång efter gång.
 
I alla fall har det blivit ett par tömkörningsstunder i skritt, med stel men arbetsam häst. "Titta på mig, jag jobbar, så det så!" Även promenerat i skogen lite och det har fungerat bra. Några gånger har vi longerat istället, vilket aldrig har varit vår starkasate sida, men det har gått över förväntan bra. Kanske har vår kommunikation stärkts något, vad vet jag. Det låg bommar ute på ridbanan så vi klev över sådana i skritt och jobbade med att flytta undan bakben. Sedan fick han trava lite också, tre varv i höger och tre varv i vänster på en volt, ett varv i taget och skritt mellan. Första försöket blev lite lattjolajbans, då blev han nog lite förvånad och försökte dra iväg. Men sedan var han superlyhörd, gjorde jättefina övergångar och var sådär ybergullig som bara han kan vara. Långsamt, långsamt börjar jag våga tro att vi ska komma tillbaka bättre än någonsin. Igår utökades hagytan lite, vilket han blev supernöjd med och firade genom galoppsprång, tre-fyra stcken hinner han ta ungefär och hoppa över stenen som ligger mitt i hagen. 
 
♥♥♥
 
Ullig och gullig det är min häst det. Den stora frågan nu är om jag ska klippa eller inte klippa. Blir han för pigg under igångsättningen om jag klipper nu? Är det bättre att klippa nu innan det blir kallare? Eller ska jag klippa när vi kommit så långt att han börjar bli rejält svettig? Många frågor att ställa.
 
Ska försöka ta med kameran och ta lite bilder i veckan, kul att jämföra med hur det blir allt eftersom. Annars så kör vi vidare med vår longering varvat med promenader och tömkörning. Denna vecka ska jag också försöka mig på att rida vit busponny och någon sväng med herr varmblod. 
 
Det Positiva: maxim
Det Negativa: trötthet
 
Everyboy got a choise to make

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0