Skritt, trav, galopp och stuts!

Så, förra veckan då, blev det vila på måndagen, Maxim ville nog gärna göra något, men matten behövde sin vila och tid att försöka få hostan att sluta, det gick väl inte så bra tyvärr, den har envist hängt i hela veckan, speciellt på nätterna så jag inte får sova som jag vill. På tisdagen longerade vi, lade ut tre bommar på voltspåret och så klev vi över dem i skritt och en del i trav också. Maxim var duktig, men blev ofokuserad så fort något hände runt omkring, t.ex. när stallmatte gick över gårdsplan, när stallmate sa "hej", när stallmatte kom ut med vita busponnyn på ridbanan och skulle longera samtidigt. "Man måste ju ha koll" hävdade Maxim bestämt och tog varje ursäkt till att busa lite extra. Men han totallyssnar verkligen på mitt "ptroo" nu vilket är väldigt fascinerande. Vi ökade på travtiden en del också, vilket innebär ungefär 20 min skritt och 10 min trav av vår lilla stund på ridbanan. Han var lite halv-varm efter det så nu är beslutet taget, klippningen ska bli av snarast möjligt (ännu inte i skrivande stund visar det sig).
 
Onsdagen brukar ju i normala fall innebära vilodag, men eftersom jag fortfarande inte är okej blev det ingen kendoträning. Istället gick jag på promenad i skogen med pannlampa på och en häst som tyckte livet var ett äventyr. Som sagt han lyssnar väldigt bra, det är bara att man måste påminna honom varannan meter om vad det egentligen var man ville. Det gick bra i alla fall, även om våra tempon denna dag inte riktigt matchade, jag har i normala fall inget i mot Power-walk, men det kändes verkligen tungt i kroppen fortfarande efter sjukdomen.
 
Med målet inställt!
På torsdagen så var det dags för lite tömkörning. Lattjolajbans tyckte Maxim, speciellt som det var mörkt ute och man då inte ser människorna som rör sig kring ridbanan och kan bli panikslagen över det. Tre gånger tappade jag honom. Första gången kanske ursäkten var legitim, men när han sedan sticker på precis samma plats ytterligare två gånger är det inte okej längre. Så jag blev lite sur på honom, då skulle han visa sig extra duktig och travade med stor koncentration över bommarna på volten och visade upp sig. Fick honom inte riktigt avslappnad i dag heller, han var fin i höger varv, men stel i vänster, ska försöka köra serpentiner i trav nästa gång och mjuka upp honom ytterligare.
 
Fredagen blev det vilodag, på lördagen följde John med ut och vi tog en promenad i skogen tillsammans, sedan var Maxim lite överallt och ingenstans så jag bestämde mig för att longera lite också. Travade på ridbanan på en volt och han varvade med att hoppa, studsa och leva rövare. Tillslut hade vi lite bättre kommunikation och han sprang fint, sänkte huvudet och frustade också så vi slutade där. Tyvärr blev det lite vila på söndagen också, vilket inte var helt enligt plan, men det kom lite annat i mellan, han fick i alla fall en dubbelt så stor hage så lite nöjd tror jag ändå att han var.
 
Vi började denna vecka med en stund på ridbanan igen och longering. Rätt så mycket trav och så premiärgalopperade vi också (med tillåtelse vill säga) två varv år båda hållen. Planen är ju lite så att jag ska kravla mig upp på ryggen mot helgen är det tänkt (för jag längtar så mycket) så då får han gärna vara lite avrastade och inte lika skuttbenägen. Klippa ska jag försöka hinna i veckan, kanske imorgon, beror lite på hur sent det blir från jobbet, han ska tömköras lite imorgon också, så tiden får utvisa, annars får jag ta mig tid senare i veckan helt enkelt. Funderar också på att ta mig tid och åka till Friends arena och kolla lite på showen och handla på mässan. Egentligen har jag fortfarande lite köpföbud, men ibland bara kliar det så i fingrarna på mig. Kanske blir jag lite avhjälpt av att få börja rida igen och ta fram alla saker som legat glömda i dryga tre månader.
 
Det Positiva: Framåt, framåt
Det Negativa: Vart är min ork?
 
Show me the future

Over and Out
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0