Vidare mot nya målsättningar

Så efter tävlingsstarten på söndagen så blev det vilodag på måndagen och bara lite pyssel och spolning av leriga hästben (snälla, börja torka upp någongång...). 
 
På tisdagen orkade inte matten anstränga sig och gå upp tidigt och rida innan jobbet så istället blev det kvällsridning medan pågående träningar. Vi skulle bara jogga lite i alla gångarter och känna på formen inför onsdagens träning, så det gick ändå, även om det på inget vis var avslappnat för matten. Bra träning dock! Maxim kändes mjuk och fin i allafall och positiv!
 
Onsdagsträningen blev bra, avslutade jobbdagen lite stressigt med krånglande instrument, men lyckades lugna ner mig hyffsat. Jag och Maritha gick igenom tävlingsstarten så som vi brukar, tyvärr glömde jag protokollet hemma, men mindes hyffsat vad som hänt och vad domaren skrivit så det gick bra ändå. Som jag varit inne på ett tag så behöver vi jobba mer med det mentala och få mig att fokusera på rätt saker och hålla fokus genom hela programmet. Vi pratade om visualisering och om hur jag ska förbereda mig och tänka. Sedan gjorde vi övningar där vi försökte praktisera. Och det är det här jag känner är styrkan med den tränare jag valt, dels är hon pedagogisk och utbildad och har en massa erfarenhet av teknisk ridning, vilket gör att hon för samma problem har kanske tre olika sorters övningar att ta till för att passa just det ekipaget. Sedan slutar hon inte att vara nyfiken, går på fortbildningar och hänger med och har gått på mentala träningar själv så hon är verkligen någon som har bredd i sin undervisning. 
 
 
I allafall, Maxim var fin, framåt och pigg så vi kunde koncentrera oss på vad matten skulle göra. Fick rida vissa vägar och hela tiden säga högt till Maritha vad jag gjorde, när jag börjar titta på bokstaven, vilka hjälper jag använder, vad jag måste tänka på (vägen, rakrikningen, lätta av i handen, driva fram, ta tillbaka osv.). Sedan red vi igenom hela LA:1 med det konceptet. Helt slut efteråt, men jäklar vad jag red och bra gick det också, så nu ska jag lägga i och träna på detta framöver hemma tills jag får in det i huvudet och kan använda det även på tävlingsbanan. På slutet jobbade vi med ökningarna i trav och galopp också, det fick vi också fart på, jag måste vara noggrann och lätta i handen, men inte för mycket utan behålla "suget". Det kändes helt fantastiskt bitvis och jag längtar tills jag är tillräckligt stark för att visa upp det för andra också. Vad jag också måste vara noggrann med är att inte förekomma rörelser och börja titta på nästa väg innan den föregående är påbörjad, samt släppa moment som går mindre bra och fokusera vidare på nästa. Stora utmaningar framöver, men just nu känner jag mig bara taggad och är övertygad om att det är vägen att gå framåt i utvecklingen. 
 
Det Positiva: Gul, gul, gul
Det Negativa: Allt runt om
 
Freedom in the form of us
 
Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0