Maxims och min höst

Ja, hösten gick fort på ett sätt och långsamt på ett annat. Mörker, blöthet, dimma och lera i mängder. Tappskor och vattenläckor...
 
Men mestadels har den ju varit så som alla andra höstar, ser lång ut när man står i september och ska stampa av, men i december när vintern kommer börjar man undra vart tiden tog vägen?
 
 
 
Vi har missat ett par träningar för Maritha på grund av tappsko en vecka och att hon var sjuk en annan. Annars har vi hållit i och tränat. Fokucerat på annat än programridning, jobbat på med skänkelvikningarna så klart, men inte lika intensivt. Istället börjat mer med öppnor och slutor. Öppnorna går rätt så bra i både skritt och trav, måste jag ändå säga. Slutorna börjar vi fatta något så när, vi fick testa diagonalsluta här om veckan!? Det var väl ett embryo till något som kan kallas en diagonalsluta, men att vi ändå är där och nosar! Vi jobbar också mycket på galoppen, längre sträckor, förvänd galopp på olika linjer och absolut inte bryta av på en plats som det är avbrott i något program. Även bakdelsvändningarna jobbar vi på ibland, där är det ju mest matten som ska fatta.
 
Annars har vi i november dragit ner lite på ridhusridningen, någon vecka lite fler vilodagar och så har vi ridit ut och jobbat lite mer från marken också. Han blir då väldigt ambitiös när man väl jobbar dressyr, så det är kul, men ett avbrott behövde vi nog båda.
 
Snön som låg i några dagar, gäller att passa på.
 
Sedan är planen att jobba på med vinterträningen, bli starkare och hitta en bra blandning av träning, försöka ta fram bommar och småhinder ibland. Kommer jag bara iväg till stallet de vardagsmornar som är planen blir nog det lite lättare.
 
Det Positiva: medryttare, vilken grej!
Det Negativa: avgrundsdjup lera...
 
Gult i hjärta och själ
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0