Back on track

Tillbaka till någon slags struktur denna vecka tänkte jag, matten har haft lite semester och tja, så mycket bättre med träningsupplägg och så har jag inte blivit. Maxim har hållits igång efter tävlingen såklart, ibland några dagar extra vila, för vädret har ju varit som det varit. Tillslut ger till och med matten upp när det dag efter dag är 30 grader varm och stekande sol. Det har gått att rida, tidigt på morgonen eller sent på kvällen, men mattens huvud gav upp lite gran och sedan när ledigheten väl kom så ville jag mest bara sova. När man nu kunde sova i värmen. En tripp till Lappland gav lite av en energiboost, men det äventyret får ett eget inlägg.
 
Men, så äntligen, denna vecka, efter två missade försök fick vi äntligen iväg oss själva till en träning med Maritha. Som jag längtat och längtat. Vi började veckan med en uteritt på måndagen, försöka fokusera på jobb delar av turen och höll oss i skritt hela tiden också. Har slarvat alldeles för mycket med att inte jobba i skritten och det straffar sig. Sedan red vi i ridhuset på tisdagen, försökte som vanligt kamma till oss och bli lite ordentliga. Fick jobba en del med att mjuka upp, försökte också rida någon skänkelvikning och lite olika vägar med förvänd galopp, kändes ändå hyffsat okej.
 
Start på semester!
Onsdagen blev en längre uteritt och försöka galoppera igenom lite gul häst, red tidigt på morgonen så det var uthärdligt i allafall och orkade faktiskt ta oss bort till sandvägarna. Ganska så okej häst skulle jag säga, han var lite tittig och bak/markskygg, försökte sticka iväg för sin egen skugga några gånger och så... Ett "problem" som blivit på sistone, men som ändå går att hantera okej, för några år sedan hade han tvärstannat istället, nu kan jag smacka på och rama in och så fortsätter han framåt. Även om det ibland går lite sicksack över vägen. Kunde även på ett kontrollerat sätt springa på hemvägen så det sker framsteg också! Ska dock säga att vi var själva och då är han lättare att hantera.
 
Så i torsdags var det dags att träffa vår Maritha igen! Varm och äckligt var det och Maxim var svettig redan när jag tog in honom från hagen, men denna gång skulle inget få stoppa oss! Vi fick i allafall åka till ett annat än vårt "vanliga" ridhus, där vi varit några gånger förut och dels är det större, men det har också nät på sidorna, så det var helt klart bättre luft att rida i än i "normala" ridhus. Blir dock svinkallt på vintern har jag förstått.
 
Skrittade fram lite, Maritha kom och vi satte igång. Maxim skötte sig okej när han fattade att det var tillbaka till jobbet som gällde. Matten fick bassning på sina uppdragna ben och för höga händer som fladdrade omkring. Inte så oväntat och att vi behöver hitta tillbaka till kvickheten och inte tjata med skänklarna. Det tog sig, det gjorde det, men behöver ju banka in det upprepade gånger i mattens hjärna. Har också haft lite problem med att han blivit hängandes i handen och känts tung, så det fick vi jobba en del med, driva fram, samla upp, lätta av och upprepa och det blev lite bättre mot slutet, när vi liksom började hitta tillbaka till oss själva igen. Skänkelvikningarna tyckte Maritha blivit bättre, även fast vi inte jobbat så mycket själva med dem, ibland är det ju det som krävs. I höger får jag passa så bakdelen inte hamnar före och i vänster att han är rak. I förvända galoppen jobbade vi lite med att ställa åt båda hållen och det fick vi lite i läxa att öva på. Han tar det gärna som avbrott när jag försöker ställa inåt i den förvända. På slutet var vi båda ganska trötta och fick jobba lite i mellanskritt/ökad skritt. Det fick vi också i läxa och främst är det ju jag som behöver känna igen känslan när det är rätt och berömma så han fattar vad han ska göra, med tex längningen i formen.
 
Han fick sin vilodag på fredagen, bara mys och borst sedan red vi en halvkass uteritt på lördagen, skritt och trav, försök till någon slags avspänd jogging, men det gick väl sisådär. Tittig häst, fick säga till honom några gånger när han bara var fånig, men vi tog oss hem tillsammans, så egenligen gick det väl ganska okej.
 
Så idag tog vi ett morgonpass i ridhuset, 16 grader och duggregn är ett betydligt trevligare väder att rida i om jag själv får välja. Maxim kändes hyffsat pigg, ganska mjuk och fick faktiskt en riktigt bra känsla mot slutet. Vi fokuserade lite på galoppen idag, red rättvänd och förvänd på olika vägar och jobbade bara med att ställa åt båda hållen, han blir rysligt fin av det jobbet. I rättvänd går det bra i båda varven, men i förvänd blir det svårt i vänster. Något vi får fortsätta jobba med framöver såklart. I höger fick jag fin känsla i den förvända också så det kändes kul, det blir ju lite mer stabilt när hästen plötsligt bär sig själv och känns mer rak än att man ligger i kurvona för att ta sig igenom den. Som sagt, fin känsla på slutet och taggar träning på onsdag igen!
 
Det Positiva: Tillbaka till verkligheten
Det Negativa: Bara en veckas semester kvar...
 
Love is what binds us together
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0