Bruksridning!

Vi började helgen med en skogstur i sällskap, undersökte delvis nya vägar och pratade mycket om var man kan rida i området. Trevligt och lite sol fick vi också. Maxim skötte sig bra, även om han fryste fast en gång och vägrade röra på sig. Hans kompis också, så vi hoppade av och fick leda en liten bit där det hände lite för mycket.
 
Igår var det så dags för bruksridning igen. Jag var otroligt sugen på ett kval och kände att det lite var höstens sista chans som uppenbarade sig i form av Stockholms DM. Vi lyckades ju med en kvalrunda där förra året, men i år var turen inte på vår sida. Lite surt eftersom vi fick ett u på ett hinder vi klarade utan större problem förra året. Men men, kanske bara ett andetag extra hos matten som hade behövts, eller så är vi inte tillräckligt bra ännu.
 

Johan följde i alla fall med <3 vi åkte iväg tidigt, kom fram i god tid, kunde efter en fantastisk backning, om jag får säga det själv, parkera på den minimala parkeringen bredvid en för dagen ny fjordbekantskap. Vi insåg genast hur mycket vi hade gemensamt, både transportmärke och sort, samt ras på häst. Hade också två andra bekanta på plats så det kändes kul, blir ju lite roligare då.
 
Gick banan tillsammans först och en gång med bara Johan. De större svårigheterna var flytta föremål, tre stycken, hovkrats och grimma oroade jag mig inte så mycket för, men det var också en ryktlåda att flytta, med våra dåliga erfarenheter sista tiden kändes det sådär. Hopphindren var också lite tittiga, samma som förra året, men vi brukar ju ta oss över på ett eller annat sätt. Lydnadshindret var en vattenmatta som man skulle trava över, längs sidorna av den plastgäss och två plastträd. Gässen klarade vi ju med bravur förra året, men träden var jag lite tveksam inför. I efterhand borde jag ha tacklat dem annorlunda, men inte mycket att göra åt, man har ju bara en chans.
 

I alla fall, vi tog ur Maxim i lagom tid, tittat på några ekipage först. Sedan red jag fram lite, han ville gärna hänga med sin nya gula kompis, men lyssnade hyffsat även när vi gick ifrån honom. Funktionskontrollen gick bra, gick något steg vid sadlingen och uppsittning, men inte så mycket, 4 straff där totalt. Vi skrittade igång och första hindren var två halter, en uppför och en plan, inga problem sa Maxim, jag kan! Och så var det vändning i rutan som var relativt generös, nedförs halt sedan innan svårigheterna började på riktigt. 0 straff på de två första hindren alltså. Flytta föremål kom sedan, hovkratsen gick bra, sedan var det fruktade ryktlådans tur. Gick bra att ta den, men när vi skulle flytta över så fick han ett ryck och kastade sig iväg, jag slängde lådan all världens väg (något har man tack och lov lärt sig) och fick stopp relativt snabbt. Tillbaka och flytta grimman, med en mycket spänd Maxim, men det gick bra, en seger i sig och 30 straff. Både jag och Johan trodde att jag kanske fått ett u där eftersom vi sprang igenom den tredje flyttningen innan vi gjorde volt och kom tillbaka, men tydligen inte. Sedan bryggan som inte var superhög på några lastpallar, dock avstigning på "fel" sida vilket stela matten har svårt för, vi tog oss igenom utan straff!! Det beror verkligen på vilken typ av brygga det är vi råkar ut för.  In i ridhuset, direkt trav och portar som han såklart tar som en stjärna, 0 straff där. Lydnadshindret var direkt efter, här skulle jag har tagit det lugnt och andats lite som sagt, han gick på direkt och jag trodde han skulle tassa över, men så såg han träden, vände ut bakdelen, började trampa på gässen och tillslut var vi ute... Sedan gick han såklart över på andra försöket i lugn skritt... 100u på den och kvalet borta.... Vidare i alla fall, galopp och hoppa hinder med lite tveksamhet och vägran på första och rivning sedan 20 straff där. Skrittbommar efter det 10 straff också, missade gatubrunnen 30 straff, mer övning hemma på alla gatubrunnar vi har tillgång till. Backningen sedan, gick ju, med tanke på hur många som hade problem med sina mindre hästar så tog vi oss runt på 110 straff, helt klart godkänt. Men visst var det trångt, låg i ett U och var gjord av plankor i stället för spån, vilket gör att det låter en del och blir halkigt om man kommer åt dem. Man skulle också rida in igenom den först och backa runt ut och jag missbedömde lite hur jag skulle svänga där, så lite kommunikation som inte var på topp. I mål sedan, fick en del straff för felaktig gångart också 28 närmare bestämt, men, men, i övrigt rätt så nöjd med hästen och med mig som höll oss relativt lugna. Ni ser det tomt ut med bruks framöver.  Jag hoppas C kanske har något innan vintern. Annars får vi ladda om för våren och spana efter datum längre fram. 

Det Positiva: håller mig lite kall i allafall
Det Negativa: Vill vill vill kvala

I could spendera my life with this

Over and Out 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0