Fjord-SM 2016

Ja i helgen som var gick årets favorithändelse av stapeln, Fjord-SM. Som 2011 var platsen Karlslund i Örebro, mitt första SM och sedan dess har jag bara missat ett helt och hållet. Ganska lite i jämförelse med många andra. Tyvärr har jag inga bilder som minne därifrån eftersom kameran dog då helgen var över och alla bilder försvann. Dock väcktes många av dem till liv igen när jag åkte dit över fredagen för att titta och heja.
 
Joker e. Furubäcks Io 210 u. Hera 3263 ue. Tölve 201
Joker och Josefin var kvalade till bruksridning och SM-dressyr, samt hoppade en klass på söndagen. Jag velade länge över om jag skulle åka på fredagen eller lördagen, bruks eller dressyr, men tillslut blev det dressyr. När jag kom fram så letade jag upp Ulla på läktaren och hann se några ekipage innan det var J&J:s tur. Hade sett filmen från föregående dag då han bytte i förvända galoppen och hade lite annat skoj för sig, men denna dag så såg de stensäkra ut i den förvända och fick bra poäng på den. Tyckte det mesta såg bra ut och inga direkta missar, förutom en felridning och lite trav innan enkla bytet. Han har blivit väldigt fin och potentialen han har börjar verkligen komma till sin rätt. Tror det kommer vara ännu ett snäpp högre upp nästa år. Hoppas så och ska kämpa hårt för att Maxim också ska få följa med då. Efter ritten så följde jag med till stallet och sedan till husvagnen där vi fikade lite tillsammans med Jokers och Maxims uppfödare och hade det trevligt i solen. Lite brukskörning blev det sedan och så utställning på det. Där gick och sprang de till sig riktigt fina poäng, 8 för skritt och 9 för trav! 38 poäng sammanlagt.
 
Kronos 287 e. Kim Hero 221 u. Dalie 2951 ur. Dalar 154
 
Stolplyckans Lucidor e. Furubäcks Io 210 u. Magda Unik 3331 ue. Dalar 154

Stolplyckans Lucidor e. Furubäcks Io 210 u. Magda Unik 3331 ue. Dalar 154
Finslands Ringo 281 e. Leirdals Odin 260 u. Finslands Norigo N01-2708
Såg så många fina hästar som visade upp sig. Faktiskt gick två av mina favoriter till BIS-final. Finslands Ringo förälskade jag mig i när han var nyinförskaffad till Stuteri Unik, då på Vikbolandet, när han var bara 3-4 år gammal, rödblack, stor lugg och så vacker. Och så Stolplyckans Lucidor, också han så vacker med sin mörkare färg och som alltid ser så pigg och glad ut.
 
Huak Thun 222 e. Lyngheims Grane u. Villbin Thuna (Maxims farfar :))
Vi tittade också på lite prisutdelningar, 22 år gammal och 18!!! SM-guld totalt Torps Gusten, fortfarande på topp i Brukskörning. Helt klart en krutgubbe.
 Torps Gusten 197 e. Gjöstein 171 u. Tulla 1989 ue. Loke 78
Cheen Femtio 207 e. Kämpagårdens Lavin 153 u. Cherry 2981 ue. Vilja 175 (Flora pappan!)
 
Mycket trevlig dag, som jag såhär i efterhand kanske borde ha förlängt även över lördagen, för på lördagen då går Josefin och Joker in och kniper en fjärdeplats i Bruksridningen på SM! Jag har ju vetat att han har talang som han allt för ofta har struntat i och kört sitt eget race, om det så är att vägra backa eller bocka bort sig, men nu hade allt stämt och då går det så himla bra! Så glad för deras skull och allt jobb som Josefin lagt ner på det lilla busfröet. Tio år har han hunnit bli nu, stor skillnad från när jag först träffade honom som tanig 3,5-åring. Fortfarande full av bus, fortfarande med ett hjärta sv guld och pussar över även till någon som han inte träffar speciellt ofta och kanske inte helt känner igen längre. 
 
Och visst var dagen fylld av minnen och prat även om en annan Jossan, hon lade grunden till det här och är nog väldigt nöjd med hur det utvecklade sig, även om inte hon kunde vara med på resan. Hon ville att han skulle vara tävlingshäst, att talangen och potentialen hon såg skulle tas tillvara. Och det gör den verkligen, till 100%
Tack för att jag fortfarande får vara med på ett hörn! Nästa år går SM i Vetlanda, hösten och våren kommer inriktas på att ta sig dit tillsammans med Maxim.
 
Det Positiva: Bästa ekipaget!!!
Det Negativa: Solbränna....
 
Kärleken till alla gula hästar och deras människor
 
Over and Out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0