My Angel

Blev en vila på fredagen också, åkte tidigt till stallet eftersom hovslagaren var på plats, men någon motion för maxim blev det inte, fredagar är min svaghet för det mesta. På lördagen gav vi oss i alla fall ut, med dimmig och snörvlande matte och yberpigg häst. Pigg som en spigg på det bra sättet. Sättet när han faktiskt fortfarande lyssnar på sin matte och håller sig till den gångart hon vill, nåja, i alla fall för det mesta. Vi red bort till gamla scoutstugan som inte finns mer. Grusväg hela vägen och bra underlag, ca 2-3 km lång är den vägen och vi travade på med spetsade öron på både dit och hemvägen, några korta skrittpauser, men inte mycket. Mot slutet gick han fint i form och sög på framåt utan att bli dragig. Härlig känsla! Åkte sedan hem och vilade mig resten av dagen. 

På söndagen var det ju nämligen dressyrträning på Ulvs-väsby, delade ett pass med en stallkompis. Inte på topp, tung i huvudet och hostade ganska rejält, men envis som man är kan man ju inte missa en träning (tror jag kan räkna missade träningar/ridlektioner under min livstid på en hand som berott på att jag varit sjuk). Så vi pallrade oss dit, tog mig igenom en trevlig lunch innan det var dags att göra i ordning och värma upp Maxim. Han var på relativt gott humör, trots att han blivit biten av boxgrannen alldeles innan jag kom (stallkompisen såg det hela) lite "mattig" var han och höll sig på sin sida boxen. Vi fick i alla fall jobba en hel del med skänkelvikningar, en övning som var rätt så bra tyckte jag, vi red in på diagonalen, red skänkelvikning till medellinjen där vi gjorde en volt ut mot långsidan och sedan gjorde vi skänkelvikning åt andra hållet ut till hörnet, så vi höll oss i samma varv hela tiden. Det gick helt okej, var inte helt med i huvudet hur det kändes, men vi behövde inte göra stora korrigeringar. I början fick vi även rida på diagonalerna, några steg skänkelvikning och så fram några steg innan skänkelvikning igen. I slutet fick vi gå på en volt kring Nina. Hon hade ett longerspö i handen som hon lät med=Maxim sprang på som bara den och jag fick öva på att bara "åka med" och inte ge några hjälper. Han fick precis den där traven han har i skogen (som i lördags) och det kändes helt fantastiskt, vi galopperade lite också och det kändes också helt okej, fick både i traven och galoppen rakställa lite och flytta in mot Nina i skänkelvikning och sedan runda av utan att tappa ytterbogen. Fantastiskt vad hon kommer ihåg förresten, vi har bara tränat en gång tidigare för henne, men hon mindes att vårt största problem var bjudningen! Den övningen gillade jag, speciellt i galopp då jag kände att han svarade upp bra, så ska jobba lite med det.

 
 
På måndagen stannade jag hemma från jobbet eftersom hostan gjorde att jag inte kunde sova på natten. Somnade om hela förmiddagen och kände mig sedan lite bättre. Fick bli en kort promenad med Maxim på kvällningen. Lugnt och stilla försökte vi med, myshästen ville gärna älga iväg ibland, men verkade förstå att jag inte var på topp. En av de bästa sakerna som finns är att promenera i takt med honom och lägga armen över halsen samt borra in fingrarna i manen, det ger energi till att orka lite längre. Anmälde oss till Pay&Ride på söndag också. Tur att man kan utnyttja sportlovsaktiviteter även fast man inte är barn längre. Vi ska rida en LB:1 är planen, så får vi se hur det går. Ska hålla stenkoll på pay&ride-sidan framöver också och åka så mycket jag orkar och kan, målet är att kravla oss igenom en LA:1 inom en nära framtid.
 
I övrigt behöver jag lösa en licens och sedan försöka anmäla till lite dressyrtävlingar. Vi får väl se vad vi kan få till, men har siktet inställt på 2-3 stycken i vår så får vi se om vi lyckas komma med. De jag tänkt är följande:
17/4 LB:1 Väsby
8/5 Österfärnebo LC:1 och LB:1
20/5 Roslagen LB:1
28/5 Dannemora LB:1 (LA:1)
6/6 Upplands-Bro LC:1/LB:1
 
Vi får väl se hur modet håller uppe, men jag siktar på att starta någon av dessa. Gärna den i Österfärnebo eftersom det är nära för mina föräldrar och min farmor som då kan göra en utflykt. Dock är det långt att åka för mig och Maxim, men det är utomhus och två klasser som passar oss, samt att det är "på landet" vilket jag föredrar. Dannemora trivdes vi på förra året så den är också en stark kandidat. Tyvärr har det inte kommit in så mycket bruksdatum ännu, så vi får se hur vi anpassar dressyren helt enkelt. Om ,stort om här, det känns fantastiskt att tävla dressyr så kanske, stort kanske, det kan bli LA-debut i Dannemora, men lång väg dit ännu, dock måste man ju faktiskt ta och testa någon gång. Vi ska naturligtvis hitta en pay&ride först och testa på. Så det gäller att ligga i och träna som en galning så får vi se hur långt det tar oss. 
 

Idag hade vi lite promenad som uppvärmning och sedan longerade vi lite på ridbanan över en bom i skritt och trav. När jag tänker att han ska få gå en gång över bommen i galopp till (hade kört i båda varven och började känna mig klar) och sedan ska han få springa lite själv om han vill. Råkar jag driva för mycket, kast med huvudet och sprutt med rumpan så försvann han bort över ridbanan. Så vi tänkte lite lika där (har sett hans små bustecken tidigare också, men då lyckades han hålla sig själv i schak), sagt och gjort, springa blev det, full fräs fram och tillbaka och jag behövde inte ansträga mig så mycket. Bushästen! Hoppas energin håller i sig till morgondagens Marithaträning.
 
Det Positiva: Glad hest
Det Negativa: Trött matte
 
You are my angel
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0