Veckans dressyr

Blir ju lite mer dressyr denna vecka än vad som vi vanligtvis kör, men lite förberedd inför höstens första träning vill jag ju vara. Så vi började veckan med ett pass på ridbanan. Skrittade ut längs med järnvägen först, nya skyltar att spana in sa Maxim och jag försökte tänka bruks och andas lugnt, inte för att det hände så mycket, men när han spänner sig så gör jag detsamma och så är den onda cirkeln igång. Han var rätt så på vilket är bra, men stel efter semestern och då tar det sin lilla tid innan det blir lite mindre jobbigt att rida. Jobbade på med våra tempoväxlingar och förflyttningar på volten och så skänkelvikningar i skritt på diagonalerna, fortfarande fegar jag ur lite i traven, men vi ska börja sätta tänderna i dem hemma också. I galoppen kändes han fin, fina fattningar från skritt, sedan mindes jag att vi ska fatta ur trav i det program vi ska rida på lördag så vi övade några sådana också. Samt tog en förvänd i båda varven vilket gick bra!
 
I tisdags så blev det lite svängningar i stallet, löshoppning eller inte. Inte blev det tillslut och lika bra kanske, blir långa stallkvällar ändå. Istället hade vi paraplyträning på gårdsplanen jag och Maxim, lite pressening och soptunnor slängde vi också in. Det gick bra får jag säga. Det är ju en sak om matten är på marken och skyddar djuret och om hon sitter på ryggen om man säger så. Det han reagerade mest på var väl när jag fällde ihop och upp det, mest hastigheten och ljudet tror jag. Kändes ju superbra att toleransträna sin häst eller hur?
 

Jo men visst, sedan red vi hemma på ridbanan på onsdagen eftersom Maritha blev sjuk. Maxim hatar när saker och ting är på fel plats. Han hatar också att hans stallkompis står och lurpassar (dvs betar) utanför ridbanan, sådär helt plötsligt. Och sedan kommer det en till människa och sätter sig vid grinden, inte bara en som det var från början. Jag menar, hallå, kan man göra så!? Så jag blev lite irriterad på honom, men men, kan vi använda den energin till något nyttigt istället så blir det ju bra. Ett ganska bra pass, försökte fokusera på mig själv och att jag satt rakt, vilket är rättare sagt än gjort, men vi gjorde så gott vi kunde. Tränade lite programdelar, mest övergångarna så de i alla fall är i färskt minne.
 
Igår så skulle vi på tur i skogen hade jag bestämt, helst lite kondition och galopp. Ut kom vi, men eftersom herr gul var pigg som en spigg blev det mycket ångloks-trav och kikande på stenar. De hade fått komma in lite tidigare på kvällen och stått inne några timmar innan jag kom, så jag borde ju ha förstått. Vi red vår nya grusväg på andra sidan stora vägen. Som sagt var det lite tittigt och jag fick hoppa av några gånger och leda förbi saker. Men när vi kom ut i skogen gick det bättre och jag försökte slappna av, trampa ner hälarna och ha honom framför mig. Sjukt nöjd häst som låg på en del. För något år sedan hade det här varit en typisk tur där jag valt pelhambettet, men nu känner jag mig betydligt säkrare och han ligger inte på lika mycket i munnen faktiskt. Sedan blev det bara några korta galopper i uppförsbacke eftersom vi var själva. Nöjda skrittade vi hem igen med häst som gick och småfrustade för sig själv.  
 
Vi avslutade arbetsveckan med lite uppvärmning längs med järnvägen och sedan rida igenom programmet på banan några gånger. Det kändes väl okej, men inte direkt super om vi säger så.
 
Det Positiva: Hästenes humör
Det Negativa: Att matten inte kan något ibland
 
Love you until the end
 
Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0