To have fun

Vi frångick planeringen lite i torsdags. Istället för att åka till ridhus så stannade vi hemma och var på ridbanan som är nästan helt upptinad nu! Jippi, så mycket skönare! Även om jag kommer fortsätta åka till ridhuset regelbundet så är det skönt med möjligheter hemma också. Speciellt om man vill hoppa eller använda bommar. Vilket man vill ibland (och egentligen skulle behöva ännu oftare). Så jag släpade ut tre travbommar på voltspåret, den mittersta lite upphöjd och så lade jag upp en bom på långsidan på sockerbitar, litet minihinder alltså. Eller i mitt och Maxims fall kändes det som ett ordentligt hinder, så ringrostiga som vi är. När banan är helt framme och det är ljusare ska jag löshoppa honom på lite högre höjder så att vi kommer in i det hela igen.
 
Tror han blev glad av att se bommarna för han pinnade på bra under uppvärmningen. Skrittade lite först, gick över bommarna på voltspåret några gånger åt båda hållen och han var fokuserad och tog i. Sedan travade vi igång lite och mjukade upp innan vi tog dem i trav. Han var verkligen superduktig, behöll formen betydligt bättre än han gjort tidigare och verkade ganska nöjd med sig själv. Efter att vi värmt lite i galopp också så gav vi oss på "hindret". Först gången var väl något misslyckad, men sedan kom vi båda in i det mer och mer. Jag måste öva på att "låta hindret komma till mig" och inte vara för ivrig. Kul var det i alla fall när det stämde. Avslutade med att ta travbommarna, fatta galopp och ta hindret och rullade på så några gånger åt båda hållen innan vi travade av. Väldigt nyttigt var det och nu är målsättningen att ha bommar och/eller hinder en gång i veckan. Nästa gång tänker jag mig lite galoppbommar på rad. Målet är ju minst en pay and jump denna vår (och jag tror jag har spanat in en lämplig också), så det gäller ju att sätta igång i tid.
Jag fick lite hybris igår och drömde om trekombinationer och fjord-sm. Hehe, man ska ju drömma stort, men det är ju lite onödigt kan tyckas att göra det i nuläget när vi kravlar oss över 30 cm liksom. Men om jag någon gång skulle få för mig att ha en medryttare på honom skulle jag nog välja någon som gillar att hoppa. För han gillar det ju och är ganska bra på det om han får göra det regelbundet. Jaja, det är kul att leka lite ibland i alla fall. 
 
Sedan blev det inte som tänkt på fredagen heller. Men vi lekte lite på ridbanan i repgrimman och löst. Lilla buspojken tyckte nog att det var ganska så okej ändå. Blev en kort promenad på lördagsmorgonen innan jag och Johan åkte till Västerås över dagen för barndop. Idag var det strålande solsken och nästan 15 grader varmt. Verkliga vårteckan kändes det som. Vi tog vår planerade tur i solskenet till klätterbackarna och det blev väl ungefär så underbart som det kunde bli. Lite stirrig var han som han gärna blir när det är lite blåsigt och han tagit det lugnt några dagar. Men det gick att hantera. Vi travade och galopperade en hel del. Lerstänk långt upp på benen och under hela magen när vi var klara.
 
Det Positiva: Vårmjuka grusvägar
Det Negativa: Huvudvärk
 
To live life at its fullest

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0