Hästhelg plus halv vecka

Helgen har gått förbi i ett nafs. Trots att jag sovit bort det mesta tycker jag ändå att jag har hunnit med en hel del av det jag satte upp på listan. Inte allt, men som sagt en hel del. Bland annat är transporten redo för tävlingen nästa helg då jag bytte till sommardäcken. Ska försöka hinna med att åka iväg i veckan och kolla luften i däcken också, men det kan vi göra på väg till Mantorp på lördag också.
 
Maxim har fått gå i den nya sadeln både lördag och söndag. På lördagen red vi ut en liten ensamtur i skritt och jobbade en del på grusvägen/gräsvägen. Det kändes bra, lite pigg var han och när vi mötte en fyrhjuling blev han lite spänd. Jag satt dock kvar i sadeln och efter att ha försökt backa och fly några gånger så stod han stilla medans den körde förbi. Efter det var det lite frustigt och en inte så skrittsugen häst. Han mer travade på stället och var upprörd ett tag, men vi jobbade oss igenom det och kunde bitvis skritta normalt hem. Mycket stolt matte, både över sig själv och hästen.
 
Liten failbild :)
 
Söndag var det dressyr inplanerat. Vi red på lilla utebanan och det kändes väl sådär måste jag säga. Det gick lite upp och ner. Ska bli så skönt att ha en dressyrlektion för Lena på torsdag så vi får lite hjälp. Jag tror att det är en kombination av den nya sadeln, som vi inte känner oss helt bekväma med ännu och att jag red på det träns och bett vi inte rider med så ofta. Så till på torsdag ska jag byta bett på det tränset till det raka med fasta ringar som han brukar gå på när vi tränar dressyr och så ser vi hur det fungerar. Det är vanlig engelsk nosgrimma på det också och min känsla säger mig att han trivs bättre med remont, men vi tar en sak i taget, känns han lika tung i handen som han gjorde bitvis igår så får det väl bli till att inhandla ett brunt remonträns som matchar sadeln. 
 
Bitvis var han i allafall fin i skritten och traven, galoppen kände vi bara på lite, ville inte börja dra i det själv, är han likadan på torsdag får vi bra hjälp av Lena med den.
 
Blev sedan vila måndag och tisdag, han har varit lite snorig också, så kände att det var en bra idé. Idag var vi därimot på G igen. Ut skulle vi också trots hällregnet, planen ska ju hållas liksom, eller mest för att jag inte vill rida på banan två dagar i rad så här nära inpå tävlingen. Man kan ju rida dressyr ute på grusvägarna också brukar jag resonera. Dock kanske det inte var världens roligaste ritt. Men! Maxim var på tårna (två dagars vila som sagt, tur det inte var tre). Skulle spana misstänksamt mot allt som kunde anfalla och det är mycket när regnet smattrar kan jag säga. Han slutade aldrig lyssna på mig så det var himla bra. Red grusvägen bort med en del trav, genom vattenpölar och backa i vinkel för att vända blev dagens bruksövning. Sedan övade vi tempoväxlingar i trav hemåt, lite galopp också, på bortvägen gick det och sitta och få lite tempoväxlingar även där, men hemåt blev det lite mer fart och mindre tillbaka om vi säger så. Ganska nöjd häst efteråt tror jag, även om han nog gärna sprungit lite längre, men imorgon är det träning så då får han jobba ordentligt i allafall.
 
Det Positiva: Energi
Det Negativa: Oflyt
 
You light the spark in my bonfire heart

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0