Uterittshelg

Jag har haft väldigt mycket på jobbet senaste veckan, både rent praktiskt och i huvudet. I onsdags gick jag nämligen och sade upp mig (mer om det i ett senare inlägg), vilket var en jobbig stund och efter det var det mycket som pyste ut helt enkelt så jag har också varit väldigt trött. Lägg till att jobba långa dagar så blir det inte mycket ork över på kvällarna. Jag och Maxim tog det därför ganska lugnt på fredagen, en kort promenad ute och så lite lek på ridbanan.
 
Lördagen bjöd på lite mer fart, vi gick över stora vägen alldeles själva och lekte runt bland backarna där. Glad Maxim lagom framåt, vi travade en hel del, men även galopp i uppförsbackarna. Lyckades också hoppa en stock några gånger. Det kände väldigt skönt att vi klarade av den här rundan själv, inte så mycket trafik på stora vägen vilket var bra, matte övade mest på att andas normalt så vi är en bit på väg.
 
 
Idag tog vi än längre tur, hela två timmar var vi ute, varvat med trav på grusväg, skritt i skog och lyfta på fötter (och smaka så många granar som man hann med), galopp på skogsväg och skritt hem på grusväg. En hel del trafik på grusvägarna, men det gick bra, ledde honom en bra bit där då det var mycket att kolla på och bilar lite hela tiden. Han var inte jätteframåt, lite trött tror jag, både på värmen och efter gårdagens tur. När han är ensam ute så blir han också lite mer tveksam, men han gick snällt i den gångart jag ville och vi jobbar vidare på det. Sista trav/galoppsträckan när vi nästan var hemma så bjöd han själv upp i galopp (jag hade bara tänk trava) och då fick han rulla på, det är ju framåtbjudningen jag vill ha. Skötte sig fint med bilarna även på asfaltsvägen hem då jag ledde honom, lite fånig en gång, men annars fin, snälla bilar denna dag också.
 
Trött häst och trött matte hemma i stallet igen. Imorgon tar vi det lite lugnare och på tisdag blir det vila. Lenaträning på onsdag, uteritt på torsdag, vila fredag och så ut på lördag tror jag och dressyrträning i Rappestad på söndag. Full fart framåt!
 
Det Positiva: Skog
Det Negativa: Grus
 
Mot det okända

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0