LC:1 Fjordhäst-SM 2014

Så första starten då, på torsdag eftermiddag var det dags att visa upp oss för första gången i större Fjordhästsammanhang. Framridningen blev lite i längsta laget kanske, fick ta ganska långa skrittpauser för att få tiden att gå, men han kändes fin, det var svalt i ridhuset vilket var bra. 
 
Skritt och trav i ridhuset och sedan tog vi en fattning i båda galopperna när vi kom ut i collectingring. När vi kom in på banan blev han lite tveksam vid domartransporterna, sedan sprang en flicka med protokoll just då också som han hoppade lite för, men han var i allafall lite vaken, vi gillar att bli lite uppskrämda innan start tror jag, då kommer lite extra energi med in på banan (som paraplytjejen i Eda).
 
Han kändes fin under programmet och jämn. Visst har vi fått högre poäng på vissa delmoment tidigare, men denna gång vad det mer jämt fördelat, mest 6:or, några 6,5:or och en 7:a (fria skritten) samt ett par 5,5. Han blir lite djup i formen bitvis, vilket vi fick kommentarer om, men jag tycker det ser bättre och bättre ut när jag jämför filmen med tidigare starter. Det är något som vi försöker jobba med hela tiden. Galoppen var den bästa han gjort på tävling, där kan jag inte vara annat än nöjd, nu gäller det bara att jobba styrkan vilket vi ska göra i höst och vinter och så hoppas vi komma tillbaka nästa år ännu starkare. Film kommer här nedan.
 
 
 
Han är vacker min lilla gula. Videon från LB:n ska jag försöka få upp imorgon och så kommer det ett bildinlägg också med fina bilder som Josefin tog under helgen.
 
Det Positiva: Blir bara bättre och bättre
Det Negativa: Värmeslag
 
Min dröm

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0