Fjord-SM 2014

Så är vi då hemkomna igen, efter en varm, solig och underbar helg i Töreboda. Jag har dragit många lärdomar av helgen som jag kommer ta med mig inför framtida meeting-tävlingar. Jag kommer att skriva lite inlägg om helgen, bland annat ett varsitt för de båda starterna vi gjorde, men tänkte börja med ett litet allmänt inlägg om vad som hände och min och Maxims resa.
 
Bengt visar att han klarar ett meeting, i allafall med en häst och en gren
På onsdag eftermiddag hade jag då fått in det mesta i bil och transport och det var dags att ge sig iväg. Maxim något tvekande till att gå in först, men det gick bra, bara vänta ut honom någon minut så knallade han in till sin havre. Åkte sedan i timmesintervaller ungefär och stannade för att kolla upp att han hade det bra och bjuda på lite uppblött lusern så han fick i sig lite vätska. Han ville inte dricka bara vatten. Det var varmt och soligt och jobbigt att köra, men efter ungefär 5 timmar anlände vi. Fick visa passet och blev tilldelade en box. Det hade blivit något missförstånd och de hade fått för sig att jag tävlade för Örebro och inte Östergötland, dock stod det rätt i programmen så jag förstår inte vad som kan ha hänt? Det gjorde dock att jag hamnade bland Örebroare, Halland och Skåne i stallet i stället för i det andra stallet där alla Östgötar stod. Lite tråkigt, men jag var så trött och tänkte inte så noga så bad inte om att få byta heller. Så jag installerade Maxim, konkade ut lite av sakerna och såg till att han hade mat och vatten. Han var något förundrad över alla gula hästar som plötsligt fanns överallt, men var ganska så lugn. Vi tog en liten promenad och kikade runt lite på området. Sedan kom Ulla, Totte och Josefin med husvagn och hästar så blev till att installera sig där också och sova rätt så bra efter en lång dag.
 
Blev liten matpaus för matten också..

På torsdagen började inte tävlingsdagen förrän på eftermiddagen, jag skulle starta strax innan fyra. Men upp vid sju och fodra hästar, sedan letade jag och Josefin upp ridslingan som fanns snitslad och red ut Maxim och Joker. Tror att de kände igen varandra, Maxim tyckte att det var skönt med en "trygg" kompis då vi gick ganska nära en väg i början. Sedan höll han sig lugn i skogen när Joker busade runt lite. Han kändes pigg och glad, fina hästen! Åkte sedan och hämtade Johan inne i Töreboda, vi försökte hjälpa till lite med byggandet av bruksbanan och sedan var det lunch och så hann vi kolla lite på de första startande i klassen, LC:1 som jag och Maxim skulle starta i.
Maxim inspekterar sin nya box.

Det var sådär lagom kul att försöka dra på sig ridbyxorna inne i stallet, kvav 30-gradig värme gör inte direkt att man krymper, snarare tvärt om, men det gick tillslut (men efteråt fick jag typ rulla av dem). Nästa steg var att komma upp i sadeln, vilket också gick tillslut (note to self, ihopfällbar pall att ta med på tävling ska inköpas). Vi skrittade bort till ridhuset där framridningen var. Något för tidiga, men skrittade ganska mycket mellan travintervallerna. När vi fick komma ut i collekting ring åkte kavajen på och sedan var det dags att rida. Mer detaljerat om ritten kommer, samt film, men kan säga att jag vad väldigt nöjd och vi slutade på 62% och 13 av 26 starter.
 
Deltagar-rosett och påse

Efteråt blev det avsvampning av Maximen och sedan skulle Joker göras i ordning och starta LB:1. Det gick också bra, såg fina och prydliga ut, även om han bjöd på lite bus-språng på framridningen. Söta busponnyn! Mot kvällningen skulle jag skjutsa Johan till tåget i Töreboda, men det blev att åka till Hallsberg istället eftersom det var en massa krångel. Sedan tillbaka igen. Hann gå en snabbis med Maxim och beta lite gräs innan det var dags för kvällsfodring.
 
På spaning <3

Fredagen sedan blev minst lika varm. Skulle starta en LB:1 vid halv elva på förmiddagen. Här missbedömde jag tiden igen, så det blev lång framridning igen. Måste lära mig att ta det lugnare. Dock kändes han väldigt fin och mjuk. Ute i solen tog energin slut lite, 57% nådde vi denna gång, men lever fortfarande på hur det kändes i LC:n. Efter lunch var det dags för Joker och Josefin att starta Bruksridningen. Här fick vi bråttom då det blev missbedömning av tiden åt andra hållet istället. Men vi hann och det gick ganska bra för dem, bara backningen som krånglade så då fick tyvärr ett u där. 
 
Innan start

Lördagen blev det morgonpromenad, sedan var jag funktionär på Precisionen på förmiddagen, följt av hästskötare till Joker och Josefin som startade 70 cm stilhoppning på eftermiddagen, samt banpersonal en senare hoppklass. De var superduktiga och fick en 2:a placering. Fick springa till Ulla och säga att hon var tvungen att komma till prisutdelningen som hästägare :P Mot kvällningen blev det ytterligare en promenad med hästarna och sedan hade jag en lugn kväll som valpvakt medans det var SM-fest. Hade inte anmält mig till den och det var nog klokt, jag var ganska trött i huvudet och kände mig ännu mindre social än i vanliga fall.
 
 Boxen med alla grejer utanför

Söndagen avslutades med hoppning. Josefin efteranmälde sig till en 80 cm klass, då var Joker trött, men de tog sig runt, två stopp och en rivning, men jag tror att med mer träning som kommer det bli hur bra som helst. Efter att vi tagit hand om Joker och börjat tömma boxarna gick vi och kollade på Allroundhoppningen och den avslutande SM-klassen. Vi höll alla tummarna för vårt ÖFF-ekipage och det gick hela vägen tillslut för Team Brunnstorp och Cheen Femtio 207, 12 år tog det innan han fick den blågula rosetten (han har kommit två ett par gånger tidigare). Stort jubel såklart! Så efter SM-hoppningen som också var väldigt spännande och slutade med att dressyrmästar-ekipaget även blev hoppmästare, fick ÖFF gå in och ta imot Luddes pris för bästa lokalförening. Och nästa år kommer SM att arrangeras av ÖFF i Vaggeryd. Den långa helgen fick ett slut, alla packade ihop och åkte åt sina håll och även om jag är trött och mätt på mycket efter denna helg, ser jag ändå fram imot nästa gång vi träffas.
En bild säger mer än tusen ord...

Over and Out
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0