Att flytta en häst

Så denna helg som var gick Maxims flyttlass. Eller i allfall större delen av det. Plötsligt inser man hur mycket saker man samlar på sig. Lördagen ägnade jag åt att åka runt och shoppa. Strö (träpellets), foder, diverse hinkar och krokar och annat som stått på inköpslistan ett tag, men som jag inte hunnit med. Ut till stallet och fika med en stallkompis, var tänkt som hejdåfika för hela stallet, men alla andra var upptagna. Tömma och skrubba lite box, börja fylla transporten med strö och foder. Dra ut allt ur garderoben och fördela det i biltema- och ikeapåsar. Slänga lite, inse att det är sjukt mycket saker och börja tro att inte allt kommer gå in (rätt i den befarningen).
 
Snart finns båda där jag är <3

Trött gå ut till Maxim i hagen och mysa lite innan hemfärd, dusch och hänga med kompisar på kvällen. Upp någorlunda på morgonen och iväg till stallet. Bli varm i hjärtat när hästarna kommer dundrandes då jag ropar, även om jag vet att det är godiset de vill åt. Borsta Maximen, snabbfixa manen, packa in allt i bil och transport. Lasta Maxim och kl 11 rullade vi iväg. Tog en kort paus utanför Flen med fikapaus för oss alla. Maxim plockade vi lite gräs till. 4,5 timme tog det för oss att komma fram. Trött, men lite nyfiken häst fick komma ut i egen hage bredvid sina nya vänner. Mest intresserad av mat och inte av att hälsa. Det mest intressanta i Maxims tycke var när han såg en snygg fjording (sig själv) i det stora sadelkammarfönstret och hummade lite. Så söt, men jag hoppas att han inte kommer sakna sina gula vänner alldeles för mycket och att det räcker med svarta, bruna och vita.
 
Vi bar in grejer och fixade boxen. Blir nog bra det här tänkte vi båda två innan vi åkte in till stan, fick i oss lite middag och såg en film på bio.
 
Det Positiva: att ha en av två på plats
Det Negativa: långt till Linköping
 
Hjärtat i två delar
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0