Again with kendo

Onsdagsträning blev det också, känns som om jag har flyt just nu, men nästa vecka blir det semester och eftersom jag är bortrest onsdag-söndag blir det ingen kendoträning alls i nästa vecka. Men det känns okej. Idag var det lite nya människor jag inte träffat innan och några jag bara sett tidigare innan jag flyttade till Uppsala. Bland annat en av dem som höll passet denna gång. Kommer ihåg att jag såg hans 4dan-gradering på SKO i höstas och att jag för många år sedan på ett Sumi-läger tränade mot honom (anmäld till Sumi för övrigt, känns bra!).
 
Passet började med genomgång av kata 6, vilket gick ganska bra, fick lite nya infallsvinklar och igen tränade vi först på delar innan vi körde hela katan. Jag tycker att det är en av de knepigare katorna, mest för den mentala bitens skull, det är så mycket press och så ska man in med tekniker mitt i allt också. En intressant observation: ingen rotation under katadelen (var det inte förra gången heller) utan vi körde i samma par hela tiden. Tror jag gillar det, speciellt när man kör i en blandad grupp också.
 
Sedan blev det rustningsdag, först lite vattenpaus och så en genomgång innan vi tog på Men. De gick igenom Kirikachi och hur det är grunden till, tja allt. Fotarbete, hugg osv, hans visade på hur man som mottagare ska använda blockeringarna till att hugga på kaichi/uchiotochi Do t.ex. när man tränat ett tag. Också på hur attacken in blir en övning på tare-tare och att möta upp, vilket är viktigt att göra på rätt sätt. Sedan fick vi börja med att göra lite olika övningar med rotation i mellan. Vanliga Men-kirikachi, Men-hiki-Men (och hålla kvar spetsen i typ kamai när man gick bakåt efter Men-hugget så det blev ett hugg och inte en studs). Men-kaichi-Do (yay, Matildas favorit-teknik, eller inte...) så sjukt svårt har jag för den, men någon började jag i allafall kunna träffa Do på nästan rätt ställe i allafall, även om det går långsamt. Men-uchiotochi-Do, vilken jag inte alls fick till i rustning. Mot slutet skulle de som tränat länge börja känna på och försöka använda blockeringarna som mototachi till att göra kontringar, men där kände jag att jag inte riktigt vågade testa, jag försökte i mitt huvud känna efter och försöka förstå lite när jag gjorde blockeringarna, utan att fullfölja kontringen. När jag körde mot tränaren så gjorde han kontringar mot mig, vilket nästan gjorde att jag kom av mig, men det var bra att känna att det faktiskt gick, jag gjorde mina Men-hugg och han kontrade och vi störde liksom inte varandra utan båda tränade samtidigt, mycket häftigt.
 
Körde sedan lite ji-geiko mot slutet och ippon-matcher. Hade ett par roliga ji-geikos där jag orkade och kunde skapa lite eget. Sedan körde jag någon där jag själv kände att jag backade flera steg och tappade intiativet för mycket, samt reagerade för mycket på vad den andra gjorde (eller ja, reagerade på fel sätt kanske man ska säga). Trött och varm blev man, men återigen kändes det bra att ha genomfört ett pass och känt sig koncentrerad och fokuserad på att försöka förbättra det som förbättras kan.
 
Det Positiva: Träna
Det Negativa: Dålig kondis
 
Beginning to find my place.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0