Snowhorse

Vintern är här nu! Jag gillar snö och hoppas den ligger kvar i allafall några veckor. Igår gick jag och en något jobbig gul häst på promenad i snöyran, fick säga till honom att han inte fick gå förbi mig flera gånger, så lätt att "glömma" ju. Glad var han i allafall och lite på myshumör.
 
Längtan!
Idag hade vi bestämt rid-dejt med en av de nya och vi gav oss med glatt mod ut i snöyran. Det gick fint, blev en och en halv timme innan vi kom hem igen, visserligen halvt avdomnade i ansiktet, men annars vid gott mod. Red grusvägen bort först, sedan mot Sankesund och grusvägen där, galopperade en hel del i skogen. Maxim hamnade lite efter och tog i ännu mer när den andra hästen försvann i kurvorna, han är så söt. "Ånej hon är borta, bäst jag tar i lite. Åh, där är hon igen, kan jag ta det lugnt. Ånej, hon är borta igen." Han blir aldrig hysterisk, men vill mest bara ha koll på sin kompis tror jag. Springa av sig fick han i allafall. Sedan skrittade vi genom skogen och tog oss förbi lite väl blöta ställen välbehållna, det gick bra allting och vi kom hem välbehållna, om än som sagt lite frusna. Han var trött på vägen hem, men nöjd tror jag, skötte sig bra hela ridturen och kollade till och med på en buss som åkte förbi när vi stod på en sidoväg (vilket är otroligt stort för oss, sedan incidenten för två år sedan som resulterade i både veterinär och tandläkarbesök).
 
Fick en välförtjänt lunch i boxen och sedan på med täcke och ut i hagen igen, nu hoppas jag att det fryster på lite under snön så kommer vi kunna rida runt fälten i månsken även på veckodagarna.
 
Det Positiva: Snögalopp
Det Negativa: Isvind
 
You are my light

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0