Kvällsridning och träning

Igår hade jag en mycket trevlig, men lång kväll i stallet. Hade kvällsfodringen, men bestämde mig ändå för att åka till stallet direkt efter jobbet, det visade sig vara en bra idé. Lullade runt lite först och pratade med folk, gjorde höpåsar, red, mockade, lullade runt lite till, åt lite matsäck, tog en lång ryktstund med Maximen, pedantklippte manen och donade, sedan hade alla timmarna gått och jag kunde fodra, fick lite hjälp också, så det tog inte så lång tid, men snart är stallet helt fullt.
 
 
Maximen fick komma ut på en tur i kvällsmörkret, eller så mörkt var det faktiskt inte, pannlampan behövde jag aldrig använda. Sällskap fick vi också, skrittade runt vallen, vilken bitvis var knölig och bitvis ganska djup, travade sedan hemåt på en annan vall som har stuppåker under snön, fort skulle det gå sa Maxim och satte in sin snabbaste trav med de längsta stegen han klarade av, drog iväg i galopp ibland. Han kändes inte på något sätt färdig när vi kom hem till gården, så vi red en extra runda, vägen över kullen först där vi försökte galoppera uppför, men det visade sig vara lite väl mycket djup och halvhård snö där, men sedan kunde vi rida ner på gräsvägen och galoppera upp för den backen, bra underlag och glad Maxim. Kunde till och med skritta på långa tyglar på hemvägen sedan. Fint med sällskap också, ganska många nu i stallet som vill rida ut även om det är vardag och kväll och man inte kommer så långt på de bättre ridvägarna, kul tycker jag. Kan tilläggas att Maxim skötte sig super med alla bilarna som kom, så nöjd med honom, det går helt klart åt rätt håll, nu är det bara att fortsätta öva.
 
Tja!

Idag var det dags för Lenaträning med bommar. Jag gick tidigare från jobbet och Maxim hann äta lite innan det var dags att gå ner till ridhuset. Maximen var på topp, matte sådär, skyller det hela på att jag var större delen av dagen ute på lab och sniffade på alldeles för mycket lösningsmedel, sånt är livet ibland. 
Lena hade byggt upp en bombana med lite olika fokus, det låg två travbommar på medellinjen, man skulle vända rätt upp på dem och få honom att trava med två steg mellan bommarna, lite samlande övning. Det var knepigt i början, men sedan kom vi båda på hur vi skulle göra tror jag. Sedan låg det två bommar på den övre volten som vi använde både som trav och galoppbommar. I traven skulle vi ändra antalet steg mellan bommarna genom att rida på vänster sida, i mitten eller höger, det gick bra när vi koncentrerade oss tillsammans. I galoppen skulle vi hålla oss lite inåt från mitten sett och ta två språng mellan. Knepigt i höger varv, men när jag red ordentligt och ställde honom åt höger så gick det också. På det ena snett igenom låg en upphöjd bom som vi tog antingen i trav eller galopp, en gång kom han lite fel in och tog ett stort språng. Efter några gånger kom han på att vi ju skulle byta varv efteråt så då blev det försök att bytta till rätt galopp, fick försöka ha honom lite mer ställd då så han gick kvar i samma galopp. Som sagt, när matte rider som man ska går allt som en dans. På det andra snett igenom låg två bommar, tror det var tre galoppsprång mellan, vi travade även över dessa i början, började med tio steg, längde till nio och så tillslut, fick vi även till åtta stycken. Vi red alla övningarna var för sig i båda varven/galopperna och sedan satte vi ihop det hela till en lite bana. Det var roligt, även om min koncentration inte alltid var på topp, vi löste det hela och vissa stunder kändes det riktigt bra. Vi har ju inte gjort så jättemycket av den här sorten innan, jag är dålig på att göra det själv eftersom jag oftast rider själv och blir så osäker på avstånd och dyligt, men ska försöka att rida mer sådant för Lena nu och mest trimma dressyren inför tävlingarna sedan. Maxim tycker det är jätteroligt att kliva över saker på marken! Och så ska vi komma igång med hoppningen också, tror han kommer gilla det också, även om han förmodligen kommer vilja hoppa högre än matten ganska snart. Nu ikväll frågade jag också Johan om han kunde tänka sig att följa med och filma någon gång när jag tränar och nu när han börjat med ex-jobbet kan han ju planera sin tid ganska mycket själv i allafall, så han sa ja! Blir kul om känslan överrensstämmer med hur det ser ut.
 
Sedan hade jag ju tänkt träna ikväll, men när jag kom hem så dunkade huvudet och näsan hade täppt igen sig ganska bra. Så efter att ha försäkrat mig om att någon annan skulle vara på plats, beslutade jag mig för att stanna hemma. Bara för det får jag ett retsamt sms precis när träningen drar igång att min gamla nybörjartränare, som flyttade för några år sedan och nu flyttat tillbaka till stan, var på plats. Vilken otur, blev lite besviken, å andra sidan finns det ingen chans att jag hade kunnat ge 100% på detta pass och det vill man ju gärna göra och då kör jag slut på mig själv, inget blir trevligt och jag vill att kendon ska vara trevlig, jag behöver det. Förhoppningsvis kommer han igen nästa vecka.
 
Det Positiva: Bommar
Det Negativa: Missa Nisse
 
You build me up

Over and Out

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0