Helgens hästeri

Helgen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt, mest för att mitt sovbehov var något större än vad jag trodde, men jag hann faktiskt rida medans det var ljust båda dagarna. På lördagen till och med två hästar.
 
Maxim fick sig en uteritt på grusvägen, mycket man kunde spana in sa han, drakblåste och trippade så snabbt han kunde förbi allt som kunde äta små Maximhästar. Vi höll oss mest till skritt, lite trav ibland. Mötte en stallkompis så fick sälskap på hemvägen vilket var trevligt. Ganska så lagom lugn tur och han skrittade hemåt med långa skrittsteg.
 
Efter att ha släppt ut honom så hämtade jag in Flora som också var min för dagen, vi började med en kort skrittrunda ute, sedan lite jobb i skritt på utebanan och så avslutade vi med trav/lite galopp i djupsnö på ett gärde med en nöjt frustande Flora. Hon var duktig, men nästa gång ska jag försöka passa in att ridhuset är ledigt och rida igenom henne lite mer även i trav, hon har tagit det rätt så lugnt i ca en månad, men börjar komma igång så smått igen.
 
Mattes hjärta <3
 
Idag blev mattehjärtat varmt och mjukt då guldhästen inte bara kommer när jag ropar, utan dessutom glatt galopperar fram till mig vid grinden. Det är de här tillfällerna man kommer ihåg och gömmer undan i minnet. Lite mindre energi från början idag, men vi gav oss iväg med glatt mod, tyvärr utan sällskap, men man kan inte få allt alla dagar, nästan fint väder var det i allafall. Red grusvägen bort, sedan mot Sankesund och runt i hoppskogen. Travade en hel del, mötte en bil, fick kliva av för det var för läskigt utan sällskapshästar som skyddsbarriär, men när man kunde offra matte istället gick det bra. I skogen tuffade han på fint, på hemvägen blev det lite ofrivillig galopp och drakblåsande för en fågel i en buske, men annars gick det bra. Galopperade lite också, gick en extra sväng ner i backen på gräsvägen och galopperade uppför, nöjd matte och häst hemma igen efter lite mer än en timme ute. Fick lite slickgodis och sedan ut i hagen, han fick lufta pälsen lite under natten och förmiddagen, men nu åkte täcket på igen, det finns inte mycket skydd i hagen från isvindarna som viner precis exakt hela tiden, så tror han gillar sitt täcke.
 
En annan rolig sak är att Maxims "morfar" (för övrigt världens bästa) skickade ett sms till matte i veckan och sade att vinterhjul till transporten är fixade (det är knepigt grejer det att hitta rätt sort till ett bra pris, så matten fick kalla in förstärkning på den fronten) så nu kan vi snart ut och åka igen och när de väl sitter på och vi ser att allt stämmer ska jag lägga upp tävlingsplaneringen här också. Men det som matte faktiskt ser fram i mot mest just nu är att kunna boka in en sadeltid och börja titta efter dressyrsadel. Jajemän, nu ska vi bli seriösa och matte ska lära sig att sitta ordentligt igen, kommer bli toppenbra det här.
 
Det Positiva: Hjärtehästen
Det Negativa: Mattes sits för tillfället...
 
Deep in my heart <3

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0