Uppsalaweekend

Så i helgen var jag iväg och roade mig lite i Uppsala. Jag har ett gäng kompisar från gymnasiet som jag fortfarande ha lite kontakt med, vi brukar försöka träffas någon gång varje år. Inte alltid alla som kan vara med, men denna gång (med mycket bra planering i god tid) var vi hela åtta stycken som kunde komma och ta fatt på vart livet har fört oss.
 
Vi var hemma hos en av dem som bor i Uppsala, fick god mat serverad (och en gudomlig efterrätt) drack gott vin och pratade i många timmar på kvällen. Både om gamla minnen och om allt det nya i våra liv, eller ja, inte allt, men en hel del hann med att avhandlas. Det här är människor som jag snart har kännt i tio år och jag tycker att det är så roligt att fortfarande träffa dem ibland, det är inte så att man riktigt plockar upp där man slutade, men det är ändå aldrig jobbigt att komma igång igen. Vissa har man så klart lite mer gemensamt med än andra, men alla är så roliga och jag minns varför jag gillade gymnasietiden så pass mycket som jag gjorde. Jag skrattade en hel del och hade det väldigt trevligt.
 
Sedan sov jag över i Uppsala, tanken från början var att äta någon slags brunch tillsammans på söndagen också, men det blev inte så då ingen annan kunde, så det var bara jag (och han som anordnade det hela kvar), men vi hade en trevlig frukost, gick på promenad och sedan visade han mig lite mer av Uppsala eftersom jag (trots upprepade studiebesök och resor dit) egentligen inte har någon uppfattning om centrum och hur känslan i staden är. Det var i allafall trevlig, gick längs med ån och runt i stadsparken, såg på lite fina hus och så vidare, sedan käkade vi lunch och så gick mitt tåg söderut igen.
 
Man blir glad när man träffar folk som man bryr sig om och man inser att det verkar ha hamnat rätt i livet. Att de har hittat det de letade efter och att vissa delar av deras personlighet inte förändrats speciellt mycket. Sedan kan jag också känna, att med vissa är det kanske lättare att prata nu än vad det någonsin var tidigare. Jag vet inte om det är jag själv som har förändrats och som kan uttrycka mina tankar bättre nu, kanske har jag en klarare bild av mig själv och mina egna mål och drömmar.
 
Nåja, slut på funderingar, en fin helg med sol både inne och ute. Planerade lite resa på tåget hem och sov lite, enda minuset med helgen var väl att inte träffa Johan så mycket, han var borta fredag kväll och jag nästan hela lördagen och söndagen, men snart är det påsk och ledighet för egen del, det ser vi fram imot.
 
Det Positiva: Vänner
Det Negativa: Trötthet och stress
 
I can still remember

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0