Minisemester

Lite tyst om Maxim på sistone, vi red ut en lugn tur i fredags, mest skritt, men lite trav där underlaget tillät det, han var pigg och glad, ville nog helst galoppera fort. Lördag hade jag tänkt rida, men så blev det icke, lite tidsbrist tyvärr och även söndag blev det vila då jag kom hem på kvällen och var rätt så trött.
 
Så igår hade jag ju massagetid vilket blev en liten miss i planeringen. Jag kom heller inte upp innan jobbet på morgonen utan fick åka till stallet efter både jobb och massage. Eftersom det var ett tag sedan jag hade massage och jag haft en del problem igen så gjorde det ganska ont i kroppen efteråt och så blev jag som vanligt väldigt trött. Vi gick en liten promenad i repgrimma och så nöjde jag mig med det. Så inte några optimala dagar ut motionssynpunkt och det börjar märkas på honom, rastlös och plockig.
 
 
Att låta sin vårpigga fjordhäst vila och sedan ge sig på uteritt med inställningen avspringning kanske inte är den klokaste idéen jag haft, men någon gång måste man ju våga prova det också. I början gick det faktiskt rätt så lugnt till, vi travade på grusvägen över åkern, förbi rosa huset och roade oss med att galoppera i båda galopperna fram och tillbaka på den fina grusvägen där. Sedan gick vi ner på gräsvägen och travade lite. Mötte en häst och då blev det spännande, dessutom hade någon fällt träd och lagt dem i en snygg timmerhög, mycket att fundera över med andra ord. Travade lite på tillbaka vägen, men trav är ju inte avspringning så ganska snart fattade vi galopp. Blev lite blandat tempo, först ganska lugnt men snabbt ändå, snabbare än på grusvägen tidigare, men ändå att jag kände att det var bekvämt. Sedan åkte huvudet längre och längre ner och jag känner hur han laddar med ryggen, fick upp huvudet och drev på och då gick det såklart ännu snabbare där ett tag, en bit lite halvt utom kontroll, men vi fick fatt på det igen och han är ju snäll på det viset och lyssnar ändå relativt bra. Efteråt när vi skulle ner för kullen igen hade vi lite problem med att hålla sig till skritt, han taktade, drakblåste och var allmänt upphetsad, men tillslut lyssnade han hyffsat och vi kunde snabbskritta ner.
 
Kändes inte på långs vägar att han var färdigsprungen så vi tog några vändor fram och tillbaka på grusvägen, övade fattningar och samla galoppen, nu när han hade så mycket energi över, det gick finfint, ökade på en vända också för att sträcka ut lite innan vi travade av en bit och skrittade hemåt, nu på långa tyglar och med en nöjt frustande häst.
 
Allt som allt en finfin tur, blir glad när han är glad helt enkelt! Sedan att jag inte riktigt vågar släppa honom fullt ut är något vi får öva vidare på.
 
Det Positiva: Glad och pigg
Det Negativa: Hästhår överallt.
 
I looking forward

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0