Again Kallepass!

Nu sitter jag nöjd i soffan och har precis avslutat min andra ruta choklad för kvällen. En chokladkaka som räckte hela fyra dagar, vilket är rekord i det här hushållet. Den här veckan har varit, om inte så mycket upp på jobbet så i allafall upp på träningsfronten. Måndagen blev jag ett hårdare pass i ridhuset, vilket jag faktiskt måste börja se som träning även för mig, speciellt då jag red ganska mycket utan stigbyglarna och ansträngde musklerna lite extra.
 
Det blev kendo på tisdagen, grunder och en insikt om att det fotarbete jag trodde var ganska bra inte längre är i närheten av vad de varit. Dags att börja fokusera fötter igen och inte tro att det ska gå av sig själv. Det var även en fotograf på plats för att fota Lollo till en intervju hon varit med om, så efteråt slängde hon och jag på oss rustningarna för att hon skulle få lite bilder på det också. Ska bli spännande att se, kul med publicitet, lite tråkigt att jga inte kommer ha möjlighet att följa med till Berlin och bevittna EM på plats, men ibland måste man vara realistisk.
 
På onsdagen blev det ju dels en kort promenad med Maxim, sedan möttes jag och Lollo upp i gymmet, cyklade 8 km, gick på någon trampmaskin i 1 km och körde lite armhävningar, situps och rygglyft, samt den skumma övningen min massör vill att jag ska göra för höftmusklerna. Stretchade också ut sätesmuskeln som jag gått och stört mig på ett tag. I början av hösten ramlade jag av Maxim och sträckte till dels baksida lår, men också ett muskelfäste upp i sätesmuskulaturen (om jag förstått det hela rätt), sedan jag började med massage mer regelbundet och varit noggrann med stretchingen så har det fungerat bra, men så fort jag inte stretchar den ordentligt efter ett träningspass så kommer den där obehagliga känslan tillbaka och nu slarvade jag i förra veckan och då får man sota för det. På måndag har jag massagetid igen i allafall så då blir det lite mer till botten med det hela.
 
Memorys Linköping Taikai 2011
Så idag kom jag också iväg på träning, I know, två dagar denna vecka redan! Känns väldigt bra, speciellt som jag blev glad av att träna på dagens pass. Jag har nog inte träffat Kalle sedan någon gång i början av februari, sedan har jag varit sjuk i omgångar, han har varit sjuk, jag har jobbat natt och så vidare, men idag så var det då dags för ett efterlängtat Kallepass. Körde lite stora tekniker som uppvärmning och sedan gick vi på hiki, bakåtattacker. Svårt och inte min favorit, men det gick hyffsat bra. Vi körde lite varianter, först börja i tare-tare och så hiki-Men, sedan körde vi Kote-Men in och hiki-Men ut, byggde på med att mottagaren skulle jagga och hugga Men och man själv skulle försöka vara så pass snabb bakåt att man hann med att göra en Ai-Men, bytte sedan till att göra en Nuki-Do. Min teknik var väl lite överallt under passets gång. Ibland glänste det till, jag fixade några Kote-Men som jag kände var bra, ibland säckade den ihop och det var gallerträffar hit och shinaer som fastnade dit. Men allt som allt fungerade det bra, jag har ju faktiskt inte tränat så mycket rustningsteknik på sistone.
 
Vi gick över och körde ipponmatcher, det fungerade rätt så bra, blev lite lat ibland, försökte skärpa mig mot Lollo, mest så att hon ska få ut det bästa av träningen som möjligt, jag måste köra mitt bästa så att hon kan träna ordentligt, så tänker jag. Körde även ji.geiko några stycken i mitten, bland annat mot Kalle vilket var kul, kände att jag var med och utan att tänka allt för mycket gick jag en del mot Men också, vilket jag brukar undvika då jag inte litar på att jag ska nå, men se det gör jag, så jag måste vilja och våga ännu mer.
 
Stretching efter det och inget fusk idag. Kalle, Lollo och jag satt sedan och pratade i sällskapsrummet, bra avslut på kvällen och ett perspektiv på sitt eget liv och att man ska vara rätt så glad över hur små bekymmer man har egentligen.
 
Det Positiva: Träna!
Det Negativa: Dåligt flås
 
Awsome is what I think about

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0