Testa hackmore och klättring

Trött Matilda åkte till stallet några timmar senare än beräknat igår. Så blir det ibland, fick skrota lite planer på eftermiddagen, men kom upp med nya som fungerade lika bra, sånt är livet ibland.
 
Maxim var nog ungefär lika pigg som jag på att hitta på något så det slutade med att vi testade hackmore på ridbanan i skritt och trav. Inga större problem, kan nog användas som variation i allafall om vi ska ta det lugnt ute. Gjorde lite framdelsvändningar och ryggade, ibland gick det bra och ibland inte så bra. Gick över ett par bommar också, träna lyfta på fötterna är ju alltid nyttigt.
 
När vi var klara med varandra för dagen galopperade han iväg till kompisarna igen. Matte åkte och handlade, gjorde rabarberpaj och den planerade picknicken vid Bergs slussar blev istället picknick på balkongen. Nåja, trevligt var det med vänner jag inte sett på länge. Spelade spel på kvällen och så skulle jag och Johan ta en geocach, gick inte så bra, får försöka igen någon annan dag. Vid läggdags kunde jag inte sova över huvudtaget och låg bara och vred mig i sängen, lagom kul att gå upp i morse med dunkande huvudvärk, tack och lov försvann den under dagen.
 
Så vid femtiden tog jag nya tag och drog mig ut mot stallet. Regnet höll sig borta, Maxim mötte alla bilar mellan hagen och stallet med stort mod och reagerade bara lite på en bil som kom lite snabbt, men vi hanterade det på bästa sätt så matten var nöjd. På med sadel och träns och så masade vi oss iväg längs med grusvägen. Något grästrött häst tror jag minsann, men fick till slut igång skritten lite. Klättring stod på schemat så vi klättrade upp i skritt två gånger, förbi rosa huset och travade fram lite på grusvägen innan vi gick tillbaka och tog backen två gånger i skritt och två i galopp. Avslutade med lite galopp upp för gräsbacken innan vi skrittade hemåt. Varmt och svettigt ekipage som kom tillbaka till stallet. Maxim fick jag svampa av innan han fick gå in i boxen och vila några timmar, hade fixat utsläppshjälp senare. Funderar på att åka ut på lunchen imorgon och ta in honom så får han vila några timmar igen, känns som om det kan behövas. Vilodag imorgon från ridningen annars.
 
Har bokat in en träning för Lena nästa tisdag nu, förhoppningsvis blir det av, ser fram i mot det väldigt mycket!
 
Det Positiva: Trafikvana på G
Det Negativa: Ur kondition
 
Tröööögt

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0