Tömkörning och nytt bett

Igår hade jag gett mig in på att komma upp på hästryggen igen. Så Flora fick komma ut på en skrittur, ovillig och förmodligen ganska öm om fötterna, så vi grälade lite om att man skulle gå framåt när den på ryggen ville. Red barbacka dagen till ära också och tränade lite balans. Den stora anledningen var dock att slippa ta på sig ridbyxor eftersom skrapsåret blir lite väl illa behandlat då. Till slut gick det ändå helt okej, på hemvägen var hon finare och lite villigare att gå.
 
Trött-Flora
 
 
Maxim fick en promenad på vallen, i repgrimman, han skötte sig fint, bromsarna var lite jobbiga tyckte vi båda. Flyttade hage sedan, lite mindre gräs är nog lite bra för båda två tror jag. Blev återigen lite sur på en viss fjorddam som tyckte att man kunde söla och hänga i gimskaftet.
 
Idag hade jag "bara" Maxim vi tog på tömkörningsgjorden och stoppade in det nya raka bettet med fasta ringar i munnen, passade på att testa det och det fungerade bra, ska prova rida med det på lördag tror jag också. Skritt, trav och lite övergångar därimellan. Emellanåt blev han riktigt fin, men ibland var han lite lat och hade lite dåligt tempo. Extra mysstund i stallet sedan, smörja hovar, stretcha lite och borsta. Skötte sig fint båda gångerna vi gick på vägen till och från hagen, fina mysprinsen, imorgon ska jag försöka rida, förhoppningsvis ser skrapsåret lite bättre ut, så jag får på mig ridbyxor också.
 
Det Positiva: Fin känsla
Det Negativa: Gräla på hästar
 
Give me more

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0