Underbar och älskad av alla

Idag så var det då dags för lite Lenaträning igen, denna gång i sadeln. Kom ut till stallet i god tid så hann spola ben och borsta ordentligt. Han kändes bra redan under framskrittningen, gungade på bra och kändes framåt. Såren besvärade honom inte utan han trampade på som han skulle även i traven. Vi repeterade lite och kände på lite tempoväxlingar i trav, lite serpentiner, volter och vändningar rätt upp på medellinjen, lite galopp blev det också, volter och fattningar. Han är så jäkla fantastisk min häst. Nu har han bytt sida igen, mjuk som smör i högervarvet och lite mer stretigt i vänster, men nu är det inte längre baken som stretar utan fronten och bogarna. Nya knep för mig att ta till för att få ordning på det hela. Men ordning blev det, mer driv i steget än på länge och han ville! Han ville så gärna jobba. Tempoväxlingarna snett igenom ska vi inte tala om, så stadig och jag behövde inte alls stötta så mycket som jag behövt förut. Galoppen tar sig också, vi ska ut i skogen och jobba muskler tänkte jag mig nu under julen då jag är ledig en del.
 
Mulen <3
Efter 45 minuter vände vi rätt upp på medellinjen ännu en gång och gjorde halt i mitten och istället för att som han gjort 95% av gångerna under hela hösten (vika in ett bakben i halten och vila lite bekvämt) stod han jämnt med alla fyra benen. Lena tyckte det räckte där och jag också, han behövde verkligen den här vilan och istället för att gå bakåt så hoppar han framåt. Han är så fantastisk min lilla gula häst, jag längtar tills vi kommer ut på vårens tävlingar och får visa upp honom igen. Lena var också väldigt nöjd idag, vi har tränat i snart två år för henne nu och hon har varit med hela vägen från början, från att inte lyckas galoppera ett helt varv på stora mittvolten tills idag när han flyter fram över diagonalen i en stadig trav. Vi har lite samma syn på i vilken ordning och vilken takt vi ska ta saker och det känns så skönt att ha henne med på resan. Det känns skönt att få mina egna idéer bekräftade av någon som utbildat många hästar och sett många olika hästar under sina år som tränare. Vi är inne på samma spår att vi ska jobba med att få honom kvickare och mer framme för skänkeln nu under våren, det är det primära målet. Det sekundära målet är att tävla dressyr med över 60% i LC/LB. Drömmålet är att kvala till Fjord-SM, den öppna dressyrklassen, men då ska allt flyta för jag vill inte pressa honom för mycket med tävlandet heller, vi får se, under julen ska jag sätta mig ner och börja planera säsongen lite. Kanske, kanske blir det också så att vi tävlar någon omgång av Div III i ett lag fullt med fjordhästar, vi får se, jag tyckte det lät kul när frågan kom upp och sa att jag gärna hänger på.
 
Efteråt blev det stretching och mysa under ulltäcket i gången medans matten ordnade maten och boxen. Passade på att mysa lite extra också, kli i öronen är ju en given favorit.
 
Imorgon är jag "ledig", fulltecknad dag, mycket tid i stallet med hovslagare och extrahäst, får se om Maxim får en liten tur ut eller om det blir vila. Beror lite på väder, annars så planeras det uteritt för fulla muggar i helgen som kommer. Därefter lite vila och mer uteritter efter jul blandat med lite tömkörning, vila över nyår (åker till Italien då) och sedan igång igen och nästa Lenaträning är planerad till 6 januari.
 
Det Positiva: Finhästen
Det Negativa: Min sneda kropp
 
Flying high

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0