Training for speed

Kendoträning och vilket pass det blev. Trodde ärligt talat att jag inte skulle klara av det, men det gick. Lollo var nyinspirerad från lägret hon var på i helgen och höll i det hela. Sex stycken var vi,l fem efter en halvtimme då en bröt. Hade ordentlig uppvärmning och sedan gjorde vi typ 100 suburi (tanken var 300, men vi får väl jobba oss uppåt). Sedan började vi med lite semeövningar, första omgången skulle man mest ha känslan av att pressa framåt, sedan gick vi vidare och man skulle känna mer på varandras shinaier, trycka lite, släppa trycken och känna av vad som hände. Vidare till samma sak, men här skulle man göra attack när man tyckte sig ha en öppning. Sedan körde vi så många attacker som möjligt över salen, Men först och så kote-Men. Attack, på attack, på attack, den sista innan väggen skulle vara som en attack förbi även om man inte kunde gå förbi. Någon omågng körde vi att mottagaren skulle blocka och så skulle man försöka och försöka hela vägen över.
 
Sedan efter en vattenpaus körde vi lite kakarigeikolikande i fyrgrupp. Lollo stod bredvis med visselpipa och blåste när vi skulle byta. Så snabbt som möjligt och utan att räkna, det fungerade rätt bra (när vi löst rotationen) Började med lite Men och Kote-Men, sedan vanlig kakarigeiko också.
 
Avslutade med ett varv ji-geiko. Lagom mör efteråt så stretchingen var skön. Gjorde också en variant när vi klappade överallt på hela kroppen och så hjävlptes vi åt med varandras ryggar. Det kändes lite konstigt, men samtidigt bra. Bastu efteråt, var ett bra tag sedan, så mycket trevligt. Nu ska vi se om SM blir av eller inte, det visar sig. Blir det ett lag så åker jag, annars inte.
 
Vanligtvis när jag skriver om mina kendopass så brukar jag analysera alla teknikerna, hur det gick, vad jag ska tänka på och hur jag ska bli bättre. Detta är något som jag jobbat stenhårt med hela året, fram till graderingen. Jag brukar alltid sätta fokus under mediteringen i början av passet och denna gång estämde jag mig för att bara ha roligt. Klart att jag ska ha bra tekniker, men jag hade inget fokus på dessa (inte riktigt den sortens pass heller) och roligt det hade jag och framförallt kom jag bort från allt det här tänkandet. Vilket är oerhört befriande.
 
Får se när nästa träning blir, kanske söndag, annars kör vi nästa torsdag igen förmodligen. Ett katapass kanske skulle vara kul att klämma in också, kanske nästa helg när Johan är och roar sig på annat håll.
 
Det Positiva: Kuligheter
Det Negativa: Känna stelheten
 
Feel your body

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0