Ridhus och träning

Efter två dagars vila var Maximen lagom stel och springig när vi var nere och testade nya ridhusmaterialet igår. Dessutom hade matten ingen klar plan så det blev väl ett så där pass. I början var han mycket skeptisk mot det han skulle gå på (spånplandning/flis) men det gick bättre, även om det var tyngre än vad han är van vid. Dessutom har det inte lagt sig riktigt ännu, så lite halt stundtals. Matten var inte i fullt fokus, vilket gjorde att han mest kändes springig och jag inte riktigt fick tag på honom, viloperiod välbehövlig för oss båda. Vi gjorde lite skrittarbete med volter, travade med volter och serpentiner och galopperade lite, men eftersom han halkade mest i galoppen så gjorde vi inte så mycket sådant, fattningarna var bra även denna dag. Vi försökte oss på lite skänkelvikningar också, halvt igenom och så flytta ut mot långsidan, några steg flyttade han fint i båda varven, men det blir mycket att hålla reda på, både för häst och pilot, så vi nöjer oss med det ännu så länge, han börjar ju förstå vartåt han ska i allafall.
 
Nejmen titta! Där är ju husse!
 
Idag hämtade jag en häst med iskakor på alla fyra benen och i hela svansen. Svansen rasslade så mycket att han nästan var rädd för sig själv på väg från hagen. Jag gjorde ett tappert försök med piggborsten, men erkände mig besegrad och gick till spolspilatan för at ta hjälp av varmvattnet. Inte allt för försenade kom vi ner till ridhuset, där Lena, Lille ponnyn och en annan fjording väntade. två veckor sedan sista och Maxim var mycket fokuserad på de andra hästarna, det blev bättre, men så fort något ändrades i ridhuset (en jacka togs av och hängdes över ett hinderstöd och Lena flyttade på en skylt) så tog han det som ursäkt att bli rädd och fokusera på annat. Bitvis blev han dock riktigt fin, och matten hade en liten uppenbarelse som hon ska ta med sig till fortsättningen nästa termin. Vi körde dressyrpass idag också då det nya underlaget inte är riktigt på plats för hoppning ännu. Rätt mycket i skritt först, sedan trav med lite serpentiner och vända över med övergångar. Även om han bitvis var fin så fanns där klara tendenser till att lägga sig på bettet och älga på, fick fatt i honom någorlunda, men det är fasiken inte lätt. I galoppen så var fattningarna bra, fick ta om i höger några gånger, måste ha honom mer rak eftersom han lägger sig på innerbogen mer i höger varv och då blir det helt enkelt fel. Trött häst efteråt och trött matte, inget höjdarpass, men med ljusglimtar och som Lena sa, han har lärt sig otroligt mycket i höst och om det hela sjunker in under vilan nu så kommer det att bli toppenbra.
 
Han fick lite slickgodis efteråt och såg mycket nöjd ut. Hjälpte matte att tömma kärran i ridhuset gjorde han också minsann. Imorgon vila och på lördag uteritt, sedan blir det några skrittpromenader under nästa vecka, några fler om vädret är fint, annars några färre.
 
Det Positiva: Uppenbarelser
Det Negativa: Halka
 
Flowing

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0