Sällskapstur

Planen idag var uträknad, men följdes inte precis så som jag tänkt. Hade tänkt mig att jag skulle gå upp och vara på jobbet vid åtta (ha! Gick då verkligen inte, vid elva var jag där). Tack och lov flöt det på bra och jag kunde åka ut till stallet i god tid. Myste med Maximen och borstade riktigt ordentligt, skönt att ha gott om tid och verkligen mysa och göra allt ordentligt. Sedan blev det på med sadel, skydd och träns med gummityglar som jag egentligen avskyr, men vad gör man när hästen trampar sönder de bästa tyglar man har. Sedan gav vi oss iväg ut med två kompisar, en av Maxims favoriter det svarta frieserstoet var med och så varmblodsstoet jag ska hjälpa till med nästa vecka. Så vi var i gott sällskap när vi skrittade iväg längs med lilla asfaltsvägen. Vi mötte en bil och allt gick superbra! När vi kom fram till stora vägen var han fortfarande lugn, själv satt jag och hade småpanik och hade bilden av honom när han stack sist och sprang över vägen bland alla bilar, inristad på näthinnan. De andra två stod i bredd framför så han inte skulle behöva står nära, han lunkade snällt efter dem när vi gick över och då släppte det lite. Sedan så red vi lite annorlunda än tidigare då vi fått lov att rida i kanten av ett fält, superbra, för även om man rider nära vägen så är det en liten vall upp till den och ett helt fält att spela på OM det skulle hända något. Dessutom rider man mot trafiken om man tar den stäckan i början och det känns alltid bättre. Lugnt i trafiken var det också så jag blev mer och mer nöjd.


Nya flugmössan som han gillar!

Maximen var pigg och glad och försökte hålla jämna steg med tjejerna och pinnade på. Skrittade och travade en hel del och så blev det lite galopper också i uppförsbackarna. Det gick super att galoppera efter de andra två han höll sig lugn och kunde till och med mana på och länga lite på steget för att komma ikapp. Jag var tillräckligt avslappnad för att nästan låta honom ha hellånga tyglar i skritten och det kändes underbart. I slutet fick han gå lite först på stigarna i skogen också, då blev det spännande, men han skötte det bra, mötte två människor på promenad också. När vi kom närmare vägen gick i mitten och han koncentrerade sig mer på att nappa gräs än på bilarna som susade förbi i 90. Även skritturen på lilla asfaltsvägen gick bra, fortsatte i mitten och vi mötte bilar och det kom även en som körde om. Gick bra alla gånger, det sista mötet var lite spänt, men tror det mest var mitt fel. Så himla skönt att få en sådan härlig tur och som gick så bra. Så stolt över honom också och nu ska vi jobba vidare med det här, som E sa, ibland är det svårt att tro att han bara är fyra år.

Blev lite godmat i boxen och sedan ut i hagen med hagkompisen, ikväll ska jag ut igen och fodra. Tur hade vi också idag, när jag släppte ut dem så hade det precis börjat regna.

Det Positiva: Älskade hästen
Det Negativa: Korta ben

Mod är något man övar på

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Johan

Fast jag tycker den gamla flugmossan var snyggare

2012-06-26 @ 16:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0