Titthästen

Min vecka puttrar på, jobbet är kaosartat och jag ser ingen ljusning förrän i efter helgen, OM allt går som planerat. Men, men man finner sig i det hela och göra det bästa av situationen.

Fint väder idag med och jag slog till och hade linne på mig! Ingen långtröja här inte, gud så skönt det var, sitta ute på lunchen och sola lite när man ätit klart, inte dumt alls.

Fortfarande sol och varmt när jag stack ut till stallet, men det fläktade fint ute på slätten så inte så farligt att rida ändå. Maxim höll på och fånade sig lite idag. Ett tag sedan vi red ut själva, men tyckte ändå att det var i värsta laget. Vi skulle bara över vägen och ut på åkrarna och rida på traktorvägen där, den sväng vi gått mest av allt och som vi promenerat mycket också. Men idag, idag var det massor med osynliga faror överallt. Först stannade han flera gånger innan vi ens kommit över lilla asfaltsvägen. Jag försökte var lugn och bara klappa honom och det gick rätt så bra. Sedan har det lagt upp en hel del silagebalar efter skörden på åkern bredvid ridbanan så det blev lite nytt där och ungefär 30 motorstopp på de 30 metrarna, blev lite frustrerad och arg eftersom han inte var rädd, det var liksom bara obekant. Sedan kom vi ju fram till husen och herregud! De grillade! Brukar ju inte de göra sa Maxim och ville inte gå förbi riktigt. Att det kom en skällande hund och ställde sig i svanshöjd med honom var en bagatell i det hela, dom grillade ju! Tillslut kom vi förbi och skrittade i rätt så god fart längs med grusvägen, innan nästa hinder kom upp, en katt, eller snarare ett bergslejon, motorstopp igen och övertalning. Sedan försökte vi trava lite och det gick hyffsat, lite titt på gräset som vajade, rågen som svängde i vinden och vattenpölar som torkat ut. När vi sedan kommer upp på kullen är det två människor som är ute på promenad och precis svänger in på den gräsväg vi ska ta. Två människor! Okontaktbar häst, försökte hitta på saker, flytta, halter, lite ryggningar till och med när jag skrittade efter dem och de kanske var 40 meter fram, men det var med varierande framgång, man måste ju tydligen hålla koll. Tillslut vände jag och travade uppför backen så de fick lite större försprång. Sedan vände vi och red efter när de var utom synhåll. Lite bättre gick det och vi travade en hel del. Förbi de farliga brunnarna tog vi oss också och så vände vi och galopperade tillbaka uppför, skrittade nedför, vände och galopperade uppför och travade ner på andra sidan för att avsluta med en sista galopp. Tanken var lite att öva fattningar och i början innan han blev trött så gick det toppenbra! Avslutade med skritt på nästan långa tyglar, en aktiv gungande skritt som jag önskar att vi fått igång lite tidigare. Sedan ledde jag hem sista biten.


Efter lite betande så fick Maxim träffa en ny bekantskap. De som äger hans hagkompis J har också en till häst i stallet och den hästen, ett sto, har ett 1-årigt stoföl som varit på ett annat ställe tidigare, men då hon skadat hoven ville de ha alla hästar på ett och samma ställe så hon dök upp idag och hade gått i en hage med J på dagen. Då de kom ut när jag var nästan klar att åka så bestämde vi att vi skulle släppa ihop dem allihopa. Jättesöt liten flicka var det som J vaktade väldigt noga, Maxim tyckte att hon var superspännande och kan nog vara lekfarbror om han bara får. Vi får se hur det utvecklar sig, bra med tre hästar i hagen också, mer sällan de blir ensamma då.

När ihopsläppet var över åkte jag till Johans pappa och grillade, mycket gott så nu är jag supermätt. Sängen kallar och imorgon väntar fullspäckad dag, jobb, rida (förmodligen på banan) och kendoträning.

Det Positiva: Stunder av sammarbete
Det Negativa: Motorstopp

Moments ago

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0