Katapass

Jodå, trots min totala utslagenhet igår så pallrade jag mig iväg till träningen. Jag och Lollo övade kata och kirikachi, själva denna söndag.

Började med att gå igenom alla 7 kator tre gånger i båda rollerna. Det märks att vi övat och att det börjar sitta bättre och bättre. Skönt när man känner att det går framåt. Vi hade bra flyt i de flesta detta pass, trean och sjun som spökar lite, men tyckte vi lyckades reda ut det ritkigt bra. Vi lyckades också bra med att hålla den lite höre kamai. Sedan hade vi små problem med avstånden, men där det tidigare handlade nästan om meter är vi nu nere i decimeter. Dessutom flyter vi ut några decimeter åt ena hållet. Det underliga är att vi flyter åt samma håll oavsett vilka roller vi har. Lade lite extra krut på 3:an i slutet innan vi var nöjda. En timmes kata är inte fy skam.

Vi bytte sedan bokken mot shinai och körde några kirikachi, pratade om att försöka köra en sådan i början och slutet av varje pass och det ska nog gå att få in, vi är ju rätt så självbestämmande nu på sommaren när det i princip bara är vi som tränar. Det kändes hyffsat bra, lite smådetaljer att slipa på.

Pratade lite efteråt och jag försökte stretcha hälsenan lite. Dumma sena, eller mest jag som är dum och inte värmer upp den nog.

Det Positiva: Flyt och känsla
Det Negativa: Hälsena

One step forward

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0