Min bästa

Idag var det en perfekt hästdag om jag får säga det själv. Velade lite om jag skulle promenera eller tömköra. Tömköra vore ju bra inför lektionen på torsdag, men då han skötte sig så bra senast och han har känts lite matt så blev det promenad istället. Men först var det mocka och fixa mat till två hästar då en av tjejerna i stallet blivit sjuk så fixade åt hennes häst också, tog ungefär dubbelt så lång tid att mocka den boxen, ovan vid halmbädd som man är.


Sedan var det in med Maximen och borsta, myste lite extra också, han stod som ett ljus i stallgången idag. Och det såg ut som om han hade det bara skönt. Testade sedan att promenera en runda som innebär ganska lång sträcka, ca 500 meter, på den asfalterade vägen och sedan in på grusväg förbi grisstallet och sedan gräsvägen över åkern hem. Tog 45 minuter ungefär. Mötte två bilar och blev omkörda av en, han reagerade knappt, stannade och kollade på den som kom bakifrån, men när vi mötte lunkade han lugnt på och jag vågade ha slakt grimskaft. Förbi grisstallet blev det lite spänt, men han gick lugnt med mig när jag bad honom. Över åkern gick det som vanligt bra, när vi kom ner på nästa grusväg och förbi husen där var det läskiga saker igen. Grävmaskinen från tidigare veckan hade lämnat sin stillastående plats och satts i arbete på gården. När han såg den första gången och den lyfte skopan så kastade han sig bakåt lite, men sedan stannade han när jag pratade med honom, sedan bytte jag sida så att jag var i mellan och så tog vi oss förbi med några fnysningar och tvärhalter. Så himla duktig hela tiden <3
Han fick gå ut i hagen sedan eftersom det var mer än en timme till insläpp.

Imorgon kommer hovslagaren och då ska han få skor på framtassarna, så blir vila imorgon, sedan tar vi det lugnt på onsdag med en uteritt och ser hur det går. Tömkörning på torsdag för Lena, uteritter på fredag och lördag. På söndag ska vi ha hopptävling i stallet, "Stallmästerskap" och jag och Maxim ska såklart vara med. Bombana och 30 cm är vi anmälda till. Så får vi träna lite inför ÖFF:s tävlingar som också drar igång snart. Ska bli superkul!

Det Positiva: Finhästen
Det Negativa: Regn och rusk

Simply the best

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0