Kendoträning

Det blev ett tretimmars pass idag med kendon. Först nybörjarträning och Kalles nya fokusering är handleder, så vi övade lite harai och annat nyttigt. Även grundsteg och hugg, do-kirikachi och vanlig kirikachi.

Tacksam att jag fick det passet att öva lite extra på. Jag och nya eller denna gång ovana tekniker trivs inte så bra tillsammans de första gångerna, men nu var jag ordentligt uppvärmd när fortsättarpasset började. Vi fortsatte med handledsfokus. Jag, blev trött, det var jobbigt, i vissa stunder ville jag bara kasta shinaien och sätta mig på golvet med min frustration och stirra. Men, som Kalle sa, det blev bättre och jag gör det svårare för mig själv än vad det är, därför blir det så jobbigt.

Vi gjorde en hel del roliga övningar i allafall. Harai-kote-Men, makeotochi (?) Kote-Men, Hiki-Do-Men, finta Do på ena sidan, hugga på andra och hiki-Men. Fick även göra en övning där mottagaren skulle hålla shinaien i mitten typ och så skulle man attackera en sairu-Men in, sedan fortsätta med attack efter attack, Men, Do vad man än ville, men attack på attack, jag tror att den här övningen är väldigt nyttig. Hiki-övningarna kändes väl sådär för mig, men fick till några när jag inte träffade totalt fel. Även övningen med många attacker på rad var svår, kom på lite underliga avstånd och så. Makeotochi har jag nog bara gjort en gång tidigare, men jag kom ihåg vad jag lärde mig då och drog ner tempot lite. Sista gången körde jag mot Kalle och fick lite mer tips, jag ska tänka Under-Över-Upp och shinaien ska liksom snirkla sig. Det kändes bra ett par gånger där, så jag blev lite gladare. Blev tre ji-geiko på slutet, den sista mot Lollo, det var nog den bästa, det kändes bra, men jag var trött. Inte helt hundra ännu, men jag tar mig dit, sakta men säkert.

Efteråt blev det pratstund i samlingsrummet och sedan cykeltur hem, med obefintliga bromsar, men trevligt sällskap!

Det Positiva: Träna
Det Negativa: Ont i tån

Come on, you can!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0