Kendo+Iaido

Igår så var det dags för träning igen.

Vi började med Iaidon, kul att träffa Lollo igen som har haft semester. Efter lite uppvärmning och grund, som för övrigt höll på att döda min vad, delades gruppen upp. Vi som är nya fick köra kata 1,3 och 8 som vi har lärt oss tidigare.

Först så körde vi Mai, nummer ett ganska länge och noggrannt. Det kändes ganska bra, jag försökte att inte få för mycket pauser och lite mer flyt igenom. Sedan så körde vi kata nummer 3 som vi har gått igeonom nyligen och det gick också ganska bra, jag snubblade bara på hakaman en gång. Börjar få in rörelserna på den också, men den är lite mystisk. Så blev det kata 8 på slutet som det var ganska länge sedan jag tränade på, men det gick bra tillslut det också, ska tänka på att ha svärdet nära kroppen i vändningen bara och inte tappa balansen. Den kändes mycket bättre än tidigare gånger jag gjort den, vändningarna kändes mycket stabilare och jag vinglade inte alls lika mycket.

Sist så gick vi igenom en ny kata, nummer 9, scenariot var att man var ute och promenerade och någon attackerade en från sidan från en gränd så man hade inte så mycket plats. Den var lite knepig, bland annat skulle man göra ett "stick" med handen liggande på svärdet, svårt att fröklara, men ska leta upp en video och visa hur den går till.


Det blev så att jag stannade på kendon också, vilket jag nästan ångrade i efterhand, men ändå så är jag glad att jag gjorde det. Anledning är att vi körde en hel massa fokus på kirikachi, som är ett av momenten på kommande gradering. Vi körde mycket varierande tempo, långsamt framåt, snabbt bakåt och tvärt om och den allra sista vändan kändes riktigt bra med tajmingen i allafall. Sedan så ska jag tänka på att huggen ska komma mer uppifrån och inte från sidan. I princip hela passet körde vi på med kirikachi, men vi hann även med ett varv ji-geiko. Min första var mot James som kändes rätt så bra, förutom att jag ramlade omkull en gång och slog i knä och smalben (första orsaken till att ångra sig när man känner sig väldigt stel och sliten idag). Om jag minns rätt så gjorde jag en Do-attack som inte var så tokig. Den jag körde mot Lollo kändes också bra, även om jag fick en shinaispets inkörd i armen ett par gånger (andra orsaken till att ångra träningen, blåmärken som svider idag). Det är bra att träna hiki mot henne då vi är ungefär lika stora, men eftersom min favorit är hiki-Do och jag kör den ganska frekvent så lär hon ju sig att blocka där. Så istället vågade jag mig på att variera mig och köra Do på andra sidan, inte världens bästa träff, men får jag öva lite så blir det nog bra. Den sista kördej ag mot Andreas och jag försökte väl mest fokusera på att vara i mitten och ta de chanser jag fick, han är så lång så det blir svårt, kände att jag blev lite passiv. 

Efteråt blev det cykletur med tillhörande pratstund och sedan lite läsning i min budo-bok jag håller på med. Vågade inte börja med min nöjesläsning, var rädd att jag inte skulle kunna lägga ifrån mig den, nu blev det rätt så sent ändå. 

Det Positiva: Torsdag betyder att nästa dag är fredag
Det Negativa: ont

As if

Over and Out 

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0