Vildsvin!

Efter att ha suttit i hela veckan med att envisats med att godkänna lösningar på jobbet som vägrar gå in, så blev det ett välbehövligt avbrott mot kvällningen att åka till stallet. Jag lassade på både mig och Hampus reflexer så att vi såg ut som julgranar och så bar det iväg ut i skogen. Eller bar och bar, mest stapplade eftersom det var så halt. Funkade att skritta relativt normalt i allafall, eftesom jag har ett sådant flyt denna vecka så var naturligtvis vägen jag hade tänkt rida på full med blankis så det blev att skritta tillbaka samma väg och sedan ta en kortis där det i allafall gick att trava några steg. Hampus blev nöjd med sig själv och frustade en massa.

Då prasslar det till i granarna på sidan om vägen och Hampus ställer sig och stirrar in bland grenarna. Jag hinner tänka: "Bara det inte är en älg" innan jag för full hals börjar skråla "Vad du är sööt min kära lilla ponny, vad du är sööt min kära lilla hääst". Mest effektiva sättet i världshistorien att skrämma bort vilda djur. Speciellt om det är jag som sjunger. Mera prassel blev det och framför oss springer det plötsligt en skugga över vägen! Då blev jag ännu räddare! Det var nämligen inget så ofarligt som en älg eller rådjur utan ett vildsvin! Och jag har hört sådana läskiga historier om vildsvin. Den for i allafall iväg bort ifrån oss, men det prasslade fortfarande inne bland granarna så jag väntade spänt på en till. Gjorde mitt bästa för att sjunga fram den, men icke. Tillslut vågade jag mig på att fortsätta på vägen fram, fortfarande vilt sjungande, dock med avbrott eftersom ajg har hört att man inte ska sjunga hela tiden eftersom vildsvinen då vet vart man är och ligger kvar och trycker någonstans. Istället ska man ta pause å att de inte kan hålla koll och då ger de sig hellre av bort från ljudet. Vet inte om det stämmer, men det låter ganska logiskt.

Hampus behärskade naturligtvis situationen till fullo. En gris? Ivägen? När jag ska hem och äta hö!? Skulle inte tro det, jag ska fram! Nåja, hoppas på att jag slipper möta fler av dem. Ska ut och rida i dagsljus på lördag och då kanske de håller sig undan.


Ringo en av hingstarna på Vikbolandet

Annars så har jag pratat med minsta systeryster som är på Österlen och jobbar på hästgård! Verkar som om hon har det bra där och trivs, får se hur länge hon blir kvar.

Nu blir det sängen för mig, imorgon är det äntligen sista dagen på veckan ochså blir det fullt upp i helgen.

Det Positiva: Solljus
Det Negativa: Snor

As if

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Caroline

För oss människor är inte vildsvinen för farliga, det är mest hundar som brukar vara i riskzonen. Men läskiga är de allt!

2011-01-27 @ 08:00:45
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0