På G!

Idag blev det en tidig morgon och svara ut express, vår nattjobbare är tyvärr sjuk denna vecka så jag anmälde mig som frivillig att jobba tidigt. Vilket naturligtvis också innebär att man får sluta lite tidigare. Sluta tidigare innebär dagsljus och då åker jag ut till stallet. Hade tur med vädret idag och solen sken, riktigt härligt var det.

Mindre härligt är underlaget, men med världens stabilaste Hampushäst så tar man sig fram, sakta, men säkert. I stallet väntade en födelsedagspresent också! En industrisax, mitt jobb med att hålla härstarnas manar i fint trimm är nu bra mycket lättare. Förut så hackade man sig nästan igenom manen, nu skär den bara igenom Jokers tunna man, nästan så att man kan ta allt på samma gång och slippa klippa bredden i omgångar. Hampus man klarar den också med glans, men den kräver lite mer arbete eftersom den är så tjock och ståtlig.

När båda hästarna var nyfriserade gav jag och Hampus oss ut på ridbanan för lite skrittarbete i dressyrsadel. Det gick ganska bra, vi övade även på framdelsvändningar (döv för höger skänkel), ryggningar (skjuter ut bakdelen åt vänster) och kombinationen backa i vinkel. Stark som tusan var han också, borde kanske ha jobbat lite mer med halter också, drog iväg lite väl mycket ibland. Efter en halvtimme halkade vi oss ner till vallen för att kolla underlaget där. Det var förvånansvärt bra, så vi kunde trava lite, till och med på volt och en liten kort galopp blev det också innan vi avslutade. På vallen blev han naturligtvis extra stark och ville springa, korta strunder på volten orkade jag sätta mig ordentligt och hålla imot med sätet och då samlade han ihop sig och kändes fin. Mycket jobb blir det fram i vår då vi kan rida mer på vallen och ridbanan. Känner också att han har mycket innestående spring i kroppen som måste ut så så fort jag kan ska jag på med galopptränset (pessoabett så jag för allas säkerhet får stopp på honom) och springa ordentligt.


Joker var trött och mådde dåligt efter vaccinationen, men sticka ut tungan kan man minsann ändå.

För övrigt, apropå att fylla år och bli äldre så frågade städerskan på jobbet idag om jag hade barn hemma. Blev lite chockad där, är yngst av alla i gruppen och trodde faktiskt att det syntes. I och för sig har jag jobbat där av och till ganska länge och folk som inte jobba på avdelningen kanske inte ha riktigt koll.

Nu blir det till att mysa lite med Johan när han har slutat jobbet och sedan vara på plats på jobbet klockan sex imorgon.

Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Halka

Skördar, sår och plöjer...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0