Mästerkatten

Idag så blev det en något stressig dag på jobbet. Glad att jag bokat in stallet och hade buss att passa, annars hade jag väl aldrig kommit därifrån, kontrollbehov och vilja att svara ut resultat i tid är ingen lyckad kombination då. Skönt att komma ut i solen och åka till stallet. Jossan hade redan gjort klart hästarna när vi kom, för att maximera dagsljuset som finns kvar på eftermiddagarna. Så det var bara att hoppa upp och försöka komma på var man skulle rida. Vi började åt ett håll, men fick ge upp och vända på grund av isgata. När vi är på väg tillbaka över stallplan så sprattlar Jossan och Joker plötsligt på marken med benen i vädret. Lite läskigt, men tur att inget allvarligt hände, båda två reste sig igen och sedan tog vi oss i ett stycke ner till vallen. Blev lite skrittarbete för mig och Hampus, framdelsvändningar och ryggningar, det gick ganska bra, sedan gav vi oss på att trava lite, det gick lite sämre. Dels så var jag inte tillräckligt fokuserad och det smittade av sig på Hampus och sedan så var underlaget inte det bästa. Några varv på en volt i båda varven blev det i allafall och lite halter och övergångar.

När vi kom tillbaka til stallet skulle Hampus rumpa rengöras eftersom han är lite dålig i magen. Både jag coh Jossan börjar leta svampar, men ingen av oss hittar någon, tillslut tittar Jossan i en gammal ryktlåda som någon lämnat i stallet. Ojoj, där var det visst ett musbo. Fyra möss och en massa musbajs och muskiss. Jossan jagade iväg efter en katt som kunde ta hand om problemet och kommer tillbaka med Moa. Jag vet inte om jag har berättat om Moa? Moa är en av katterna på gården, världens snällaste och gosigaste och väldigt, väldigt gammal. Hon har tydligen alltid funnits där, så länge de kan minnas. Så hon är nog kring 20 år numera, men ganska pigg och glad.


Moa! <3

Pigg på möss var hon därimot inte. Vi lyfte fram henne till lådan så att hon kunde lukta och då verkade hon lite intresserad så Jossan öppnar locket och en mus far ut i världens fart, Moa far åt andra hållet ut genom stalldörren. Så Jossan får ta hand om övriga möss själv, Moa blev tillbakaburen för att se om hon i allafall ville äta lite, men icke, samma väg ut genom stalldörren for hon så fort hon blev nedsläppt.

Sedan gjorde vi en deal, om jag sanerade lådan och dess innehåll är den min, så jag skred till verket medan jag väntade på bussen, lämnade allt på tork i sadelkammaren till helgen, får se om det fortfarande luktar muskiss, men annars så är jag lite hästsaker rikare. En ryktlåda har jag velat ha länge, borstar har jag en del, men ingen riktig låda.

Nu blir det till att laga lite matlåda, upp tidigt imorgon igen och ta tag i livet.

Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Tankar

Fantasi..


Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0