Leftie!

Avslutade (som vanligt) helgen med tre timmar kendo. Känns bra, veckans träning har också fungerat, lade ju på en timmes extra träning på tisdagen, sedan så red jag idag istället för igår och igår så promenerade jag fram och tillbaka till köpcentret. Ska försöka träna något mindre denna vecka, men får se hur det går.

Fortsättarpasset börjar vi med i allafall, många människor fanns det att slå på, 12 stycken var vi, börjar bli en vana att det är så många på passen nu, det är så roligt, speciellt som det är lite olika människor som kommer på torsdagar och söndagar.

Temat för dagen var "vänster". Efter uppvärmningen körde vi vänsterhandshugg för hela slanten. Första omgången tre enhandshugg och två tvåhands, men sedan bara enhandshugg. Först ganaka många omgångar med Men, några med Kote och Do, sedan även en omgång med försök till Do på vänster sida, men det var bara skumt.

När jag körde Men mot Anders fick jag en massa att tänka på på en gång. Dels så fuskade jag med attacksteget och tog extra steg in, ajabaja! Jag når, jag når, jag når! (Jag är inte rädd, jag kan flyga) Sedan höll min högerhand (som ska vara knuten i sidan) på och gjorde något mystiskt. Varje gång jag högg så åkte den liksom ut, ärligt talat så kände jag det inte själv, tillslut så höll jag mig fast i tare som hjälp, väldigt mystiskt. Ska försöka att tänka mer på attacksteget i allafall.

Efter ungefär en halvtimme av bara enhandshugg stack vi imellan med tre stora Men-hugg med båda händerna, då känner man sig ganska snabb när man får använda båda händerna igen. Vi körde också kirikachi, som man blir väldigt trött av och kakarigeiko. Hann även med ett par roliga enhands-jigeiko. Sista halvtimmen körde vi vanlig ji-geiko, första var jag kanske lite taggad så jag körde över en stackars nybörjare, men jag tror att om jag saktar av så kan jag inte komma igång igen när det verkligen behövs till nästa ji-geiko. Johanna och jag hade sedan en ganska bra ji-geiko om jag minns rätt. Sedan så mötte jag Anders, vet inte riktigt vad som hände där, men jag kände mig ganska stillastående, mja, bättre kan jag nog, ska försöka läsa av bättre också, men jag hann rycka undan kote någon gång i allafall, måste öva på att kontra Men bättre också och attackera framåt. Innan vi häslade av skulle vi köra Men-hiki-Men, Men-hiki-Kote, Men-hiki-Do, Men förbi.
Denna övning körde vi även en gång till med nästa mottagare, fast tre gånger var innan ji-geiko. Sedan minns jag inte mer måste jag erkänna, tror att vi slutade dä någonstans efter en avslutande ji-geiko eller nått.

Tiden rann iväg så det blev snabbt av med rustningen, dricka vatten och byta shinai och ut till nybörjarträningen. Det fick börja med Men, så vi övade Men, jag också, fick sagt att huggen såg bättre ut, men att jag kan pressa mig själv till att göra det snabbare. Börjar kanske få in någon sags känsla för hur det ska kännas i allafall och det känns bra. Sedan övade vi kirikachi och jag och James fick ta på oss rustning och så fick de hugga på oss. Yay! Det gick ganska bra förutom ett par riktigt hårda Men och en död Kote-handled, men det är så det ska vara. De fick köra kakarigeiko sedan också, tänka på avstånd och vändningar.

Nu är jag lite illamående av trötthet och hoppas att jag kan sova i natt. Och att väckarklockan fungerar imorgon så jag kommer till jobbet i tid.

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Stelhet

Shutdown....

Over and Out




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0