Kommunikation

Idag så for jag och mitt tjocka finger ut till stallet direkt efter jobbet (första dagen efter semestern är ju aldrig kul att jobba, men kul att träffa människorna igen i allafall). Maxim kom snällt fram i hagen och så gick vi ensamma in i stallet (Joker kom springandes och ville också med, men denna gång fick han stanna kvar ute). Det gick bra att göra i ordning honom och vi övade vidare på att stå stilla i stallgången. Varje gång han börjar gå omkring och stöka så prooar jag och berömmer när han står stilla. Det fungerar rätt så bra, i allafall när jag borstar för det gillar han!


På med longeringsgrejerna och ut på ridbanan blev det, det gick mycket bra om jag får säga det själv! Båda varven i skritt och trav och så övade vi halter och övergångar, vi bråkade lite i ena varvet med halterna, men så fort jag är tydlig med vad jag vill och gör rätt så gör han också rätt. Han försökte inte alls backa ur lika mycket ur det svåra varvet som tidigare. Släppte honom sedan lös för att öva galoppkommandot, han tog det väldigt bra, men han var inte riktigt på springhumör idag så han galopperade mest några språng och bröt sedan av till trav, men när jag kom mer bakom honom i fattningen och kunde driva mer från början så blev det lite längre sträcka. Sedan så skulle jag testa lite om han ville komma fram till mig, jag har läst lite om kroppspråk och hur man ska ställa sig för att "bjuda in" hästen till sig i mitten (även hur man ska stå i förhållande till hästens kropp när man vill driva/sakta av). Så först så stannade jag honom och sedan bad jag honom komma in och det gjorde han så gärna! Duktiga hästen! Blev så glad över att vi förstod varandra den här gången. Så då avslutade vi och Maxim fick komma in i stallet, bli borstad och få lite hö och äpple innan han fick gå ut till de andra. Joker verkade sakna honom för han gnäggade från hagen när jag stod och borstade. När jag åkte iväg så stod det tätt intill varandra och betade, vilka kompisar de har blivit, det är så kul att se!

Imorgon får han vila i från mig och mitt finger får vila från mer ansträngande saker än vad jobbet kräver. Det känns lite bättre nu på kvällen, men av och till under dagen har det gjort lite ont. Hoppas på att det går över snart.

Det Positiva: Så duktig häst
Det Negativa: Tjocka fingret

We fly together

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0