Hoppitossa och Dressyrpass

Dags för ett hästinlägg igen. Igår så blev det en hoppdag för alla tre hästarna! Jag började med Hampusen som fick skutta hinder. Vi har i dagsläget bommar och stöd till ungefär 2-3 hinder, så jag byggde två ett på långsidan och ett snett igenom (planerna på en lite större hinderpark är i rullning, det gäller bara att kunna forsla hindren sådär 30 mil innan vi kan använda dem, jag har i allafall världens bästa pappa). Sedan så skuttade vi i trav och även några gånger i galopp. Det kändes som om Hampus tyckte att det var kul, så nu är vi anmälda till 60 clear rounden nästa söndag.

De andra två fick också komma ut och kolla på hinder. Vi sänkte ner och efter lite uppvärmning så travade jag med Maxim efter Jossan och Joker över det lilla krysset. Det var kul tyckte han och efter hindret satte han igång med att bocka. Sedan så testade han om det gick att springa på sidan om, men det fick han ju inte så vi diskuterade saken ett par gånger innan han klev över i skritt. Sedan så lyckades vi gå över en gång i trav också utan några frågetecken så då stannade vi i mitten och kollade när Jossan och Joker hoppade hindret som var snett igenom och som avslutning så skrittade vi ut. Det kändes som om han gillade att hoppa, så jag ska försöka att inte överföra min egen osäkerhet till honom.

Idag så fick jag först ett dressyrpass med Joker på ridbanan, med Jossan på marken som hjälpte oss. Det kändes bra, han var glad och arbetsvillig. Jag råkade anmäla mig frivilligt till att tävla honom i en LB:1 nästa söndag, får väl se hur jag kommer att orka med allt detta. Målet är att ta sig runt, helt med över 50%, ingen omöjlighet om jag bara inte får hjärnsläpp.


Senaste dressyrtävlingen med Joker

Sedan så red vi ut med Maxim och Hampus. Först så skulle vi över berget och därmed genom en ganska trång grind. Det var lite läskigt tyckte han, kanske han mindes senaste gången med en annan smal grind när jag ramlade omkull. Men nu så satt jag på ryggen och efter att han fått titta och fundera en stund så smög han sig igenom. Uppförsbacken var jobbig och lite dåligt underlag, men han var duktig med vart han satte fötterna så vi kom upp utan problem. På nedvägen så verkade han också ha fattat att man ska ta det lugnt och hålla koll på vart man sätter fötterna. När vi kom till dammarna var det ingen tvekan alls, rätt ut i vattnet och äta vass, sedan gick vi igenom de två bra dammarna, varav den andra är lite djupare och tvärare nedgång i, men han bara sträckte ner huvudet och kollade innan han klev i. Plaskade lite gjorde vi också. när vi även tvingat upp Hampus från vattnet galopperade vi på gräsvägen. Hampus först, som effektivt galopperade på tvären för att stänga alla möjliga vägar som man kan ta sig förbi på, han är lite väl tävlingsinriktad ibland, men så söt. Maxim var verkligen jätteduktig, fattade galopp på första försöket och höll sedan galoppen bakom Hampus, när han kom för nära så reglerade han till och med själv, men bröt inte av. Han tyckte det nog var väldigt spännande, för när vi saktade av så ville han gärna fortsätta och skrittade fort, då fick vi öva lite på att stanna och vänta in Hampus. Vägen hem gick också problemfritt, vi mötte en bil och det var inga problem.

Imorgon så ska vi åka på inköpsrunda och köpa lite foder och annat. Så får vi se om vi kommer ut en sväng med hästarna också.

Det Positiva: Rida
Det Negativa: Trasiga handskar.

Känslor som växer

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0