Smögen 2010

Det var en fin helg vi hade, jag och finaste på Smögen hos systeryster. Äventyret började på fredag eftermiddag med en bil som skramlade lite oroväckande, men som klarade sig hela vägen. Efter att ha konstaterat att nej, det finns ingen pizzeria i Falköping så åt vi hamburgare på sibylla istället, godaste på länge. Sedan for vi vidare över slätten och västkustens klippor började visa sig och känslan av att snart vara framme infann sig. Välbekant väg, välbekanta landskap och så åkte vi över smögenbron och det var precis så som jag mindes det, solen lös över klipporna och började så sakta närma sig horisonten. Allra längst ut på Kleven tog vi oss och efter den branta guppiga backen låg så dykcentret där och en väntande syster. Sedan plockade vi ut lite utrustning och somnade gott.


Kon-tiki Smögen

Havet <3

Lördagen bjöd på strålande solsken och ett första landdyk. Jag har inte dykt på två år (skäms i det tysta) och Johan precis tagit sitt cert så ett landdyk kändes som en bra början. Det fungerade bra, kändes ungefär som tidigare, men större luftförbrukning. Sedan bar det av på båtdyk också härligt var det, såg en gående hummer och allt möjligt annat, tror att havet ville visa sig från sin bästa sida för att riktigt fånga Johan.

Efter lunchen solade vi på klipporna en stund och bara hade det skönt, för första gången så kändes det som om jag hade riktig semester. Inte behöva tänka på mat eller hur länge man kan stanna kvar, utan bara njuta av solen, klippor och trevligt sällskap.


<3

På kvällen vandrade vi in till bryggan, kollade i affärer och åt en god fisk- och skaldjurssoppa. Sedan handlade vi godis i världens bästa godisaffär, Sommargott, färskt och underbart gott.


Smögen

På söndagen småregnade det, men ut på båten kom vi och dök gjorde vi. Det var fint denna dag också, men jag hade nog tagit ut mig lite väl mycket för blev supertrött och kall på eftermiddagen.

 

Tur då att man kan låna vindtäta jackor att ha på båten, annars hade det nog blivit ännu värre. Sedan var det plötsligt dags att fara hemåt Linköping igen. Nu ska det inte dröja lika länge innan jag åker och dyker igen. För härligt är det.

Det Positiva: Semester

Det Negativa: Kallt

 

Under ytan...

 

Over and Out

 

 

 


Kommentarer
Postat av: frida

åh vad jag också vill dycka! :) vad roligt att ni hade det bra i smögen.:) som sakt jag vill också dyka.:):)

2010-08-03 @ 09:04:16
URL: http://fraidich.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0