Sugu cup 2010

Borde döpa om denna blogg till en kendoblogg just nu. Det är väldigt mycket kendo i mitt liv. Vilket innebär alldeles för lite sömn och blåmärken på mäkliga ställen. Idag vaknade jag med en såkallad "Kotearm" vilket innebä att min högra arm skiftar i allehanda blå och lila färger. Mysigt! Eller inte så värst, men jag är stolt över mina blåmärken och visar gärna upp dem för alla som vill se.

Den stora kendohelgen var det förra helgen. Hade som tur var ett motiverande pass på torsdagen så jag var laddad, ibland så behövs det bara lite annorlunda träning för att man ska känna sig skaplig igen. På fredagen så for vi iväg, i en minibuss som jag i hemlighet döpte till monstret för det var inget "mini" med att köra den. Riktigt läskigt, men jag hade ju hjälp av både Johanna och Johan. Fram kom vi tillslut också, efter några felkörningar, lite av en LBK-tradition. Somnade som en stock och lyckades faktiskt ta mig upp relativt pigg på morgonen.

Nervöst att ta sig till tävlingsplatsen, felkörning igen, denna gång av mig som aldrig ska gå imot mitt lokalsinne som skrek hela tiden då jag svängde åt höger istället för vänster. Ännu mer nervöst blev det när shinaien skulle besiktigas, men den gick igenom som tur var. Det gjorde även klubbshinaierna vilket också var tur eftersom Stinas shinai avlidit kvällen innan med en stor spricka i sig.

Dagen började med Damklassen. Jag fick möta kaptenen för damlandslaget som är superduktigt och jättecool. Jag förlorade med 2-0, inte oväntat. Sedan så körde jag 0-0 mot nästa tjej i poolen så vi fick köra en match till och då vann hon. Jag var ändå relativt nöjd med starten, hade aldrig gått en oavgjord match tidigare. Så jag gick inte vidare ur poolen, men det var inte förväntat heller. Johanna var den som gick vidare om jag minns helt rätt, men sedan tog det stopp någonstans där.

I b-klassen som följde hamnade jag i en 4-pool, automatiskt tre matcher. Det gick inte så bra för mig. Lollo och Stina lyckades bättre, tog poäng och vann några matcher så de gick båda vidare ur poolspelet, liksom Joel. Kändes lite ledsamt, jag ville ju också ta poäng, om jag minns rätt så fick jag lite vift på flaggor, men sedan så blev det inte mer. Kul att titta på de andra i allafall. De kom inte vidare ur sin första match efter poolen, men jag tror att de flesta var nöjda ändå.

LBK:s sista hopp denna dag stod till Anders och Johanna i A-klassen. Båda tog sig ur poolen och sedan tog det stopp för dem också. Det var kul att sitta och kolla på bra kendo resten av dagen och beundra alla fina poäng som togs.

På kvällen var det dags för sayonaraparty nere på stan, vi hittade rätt (tillslut) och sean åt vi en massa mat och tittade på en magdansare. Vid tio skulle Johan med bussen hemåt så vi skulle skjutsa honom. Det var då minibussen gick sönder. Tur att man känner kendofolk som kan skjutsa till vandrarhem. Johan fick springa och hann som tur var precis med bussen. Anders och Johanna fick åka bärgningsbil som de inte knäppte kort på. Vårt stora problem var nu att vi var sex personer som skulle hem dagen efter och inte hade någon bil. Lite mycket att tänka på där, men jag sov i vart fall rätt bra.

Söndagen började med städning av rum och utcheckning och sedan promenad till tävlingsstället eftersom biluthyraren öppnade först klockan tolv. Så det var bara att släpa grejer, kendogrejer är ju lite skrymmande, men det gick smidigare än vad jag trott, kanske för att det mesta var kvar vid tävlingsplatsen sedan dagen innan.

Det var dags för lagtävling. Mitt lag var jag, Lollo och Anders, LBK1. LBK2 bestod av Stina, Joel och Johanna. Jag började i mitt lag och slog till med mitt livs första kendopoäng på tävling. Så jag ledde matchen en kort stund innan hon kom tillbaka och vann med 2-1, men det kändes ändå bra. Alla förlorade sina matcher utom Joel som vann med 1-0 så inget lag gick vidare, men det var kul att prova på lagtävling också.

Vid lunch var det graderingsdags för Johanna och Anders. Vi satt på läktaren och höll tummarna, det hjälpte inte, så vi får hoppas på nästa gång istället. Sedan var det fri keiko med dommarna och lite landslagsfolk som var på plats. Jag körde en bara, var rätt nöjd med mig själv efteråt ändå. Även om en liten del av min hjärna bankar på mig för att jag inte körde mot japanen med 8dan, men jag tror att det kommer fler tillfällen. Han jag körde mot är med i landslaget och lite av min nya idol, han var skitcool. I lagtävlingen tidigare hade han vunnit mot den som vann A-klassen dagen innan och det såg inte ens svårt ut.

Efter all kendo skulle vi ta oss hem också. En minibuss stod ingenstans att finna, så Johanna samåkte med Huskvarna som hade en plats över och vi andra fick en bil senare som skulle hämtas upp nere på stan. Började med att släpa ut alla kendosaker och hitta en pizzeria där vi dumpade allt och hävde i oss mat. Sedan gav sig Anders och jag iväg för att leta bil. Lyckades med det också och efter att ha kört på bussgator tillbaka så hittade vi de andra också. Trångt blev det på hemresan, men allt gick bra, jätteskön bil att köra var det också.

Kul resa var det iallafall trots biltrubblet.

Resten av veckan har flutit på, jobbat och jobbat ha det blivit och idag opponeing så nu är man nästan vuxen. Bara få ändan ur vagnen och publicera och ansöka.

Kendo blev det igår och kendo blir det idag. Vi fick till vår stoa lycka hämta rustningar innan och vara med på rustningsträningen. Tränade en massa och kände mig rätt så bra ibland, var en ny kille med som jag körde ji-geiko mot, roligt med nya människor! Ikväll blir det kalle-pass, ska bli riktigt kul och så få vi se om det blir lördagsträning också.

Nu är det hemåt som gäller!

Det Positiva: Kendolivet
Det Negativa: biltrubbel

I will follow wherever it may take us...

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Elinor

ojojoj... vilken spännande helg! kul med poäng :D tummen upp för dig!



Nu ska jag sätta igång och bråka med Matlab igen :P



stor bamsekram på dig systeryster! <3 <3

2010-02-12 @ 15:34:28
URL: http://ellenelinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0