En riktig kenodhelg

Definitionen av en kendohelg är att man antingen tränar som en galning ungefär 15-20 timmar (dvs åka på läger), åker och tävlar räkans också dit. Eller så kan man ägna sig åt roliga kendorelaterade saker i lagom takt och inte slita ut sig fullständigt. Alla tre alternativen är roliga, men eftersom det är det sistnämnda jag har gjort i helgen så håller jag det högst för tillfället.

Började med träningspasset på lördagen som jag ju redan skrivit om. Fortsatte med att följa EM på facebook eftersom inga andra medier rapporterar ordentligt i ämnet. Sedan bar det av till tjejkväll i Lambohov. Riktigt god mat, efterrätt och chips varvat med kendo och tamashigiri på Wii, gullig kendo anime i form av Bamboo Blade, blodig anime med svärd vid namn Rurouni Kenshin och sist slutet av filmen vi kollade på senaste tjejkvällen Samurai Revolution om jag minns rätt. Den är bara blodig i slutet och det var vad vi vill ha. Allt detta varvat med lite youtubeklipp, prat om katter och prat om kendo, svärd och lite annat smått och gott. Det var en mycket trevlig kväll och eftersom tiden flög iväg blev hon halv tre innan jag låg i sängen igen. Inte så där värst smart då någon bestämt att man ska träffas klockan tio på morgonen.

Jag kom upp vid halv tio och hann äta minimalt med frukost, men det var härligt väder som piggade upp mig mycket. Iväg kom jag och satt i tre timmar och mätte samt häftade fast små plastfickor på en träskiva. Vi ska nämligen göra en medlemstavla där alla aktiva medlemmar ska ha sitt foto och sin grad så att man har lite mer koll så att säga. Stina lagade shinaibägen och Lollo och Johanna fixade tävlingsband medan Anders och jag fixade med tavlan. Tavlan tog som sagt tre timmar och sedan var jag tvungen att åka hem till min tävttid, men de andra hade fortsatt sy band i ytterligare tre timmar. Alla saker blev i allafall otroligt snygga!

Jag ägnade eftermiddagen åt att tvätta ett berg av tvätt, totalt sex maskiner, rensa lite på min uteplats och upptäckte till min glädje snödroppar i rabatten. Sedan fick jag ont i magen och låg och tyckte synd om mig själv en stund innan jag åt middag och for iväg till Ryd ännu en gång.

Nybörjarnas första ji-geiko var väl höjdpunkten av passtet idag. Anders som höll i det och Johanna var också med så jag slapp vara ensam. Det var ett rätt så trevligt pass, försökte koncentrera mig på att träffa rätt och få teknikerna rätt när man ändå kunde ta det lite lugnare. Sedan fick jag försöka tagga upp för att köra mot Johanna i mellanåt. Sist blev det då några ji-geikos, rätt så tufft med tanke på att en av dem hade hela rustningen på sig för första gången, men det fungerade bra för alla tror jag och de verkade tycka att det var roligt.

Nu gäller det att ladda om inför den nya veckan, ska krypa ner under täcket alldeles strax. För övrigt följde jag EM på facebook även idag och får säga grattis till Michaela som fick fighting spirit-pris idag, mycket ärofullt.

Det Positiva: Kendohelg
Det Negativa: Ingen Johanhelg...

Smiles that makes me happy...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0