Ipponträning

Så igår vad det då dags för kendo igen. Tog mig iväg till Dojon i tid och fick hämta ut min rustning. Det frågades om jag återhämtat mig, mja svarade jag och det var helt sant. Kände mig sådär innan träningen och undrade hur tusan jag skulle orka. Det gick dock över förväntan, benen kändes mycket piggare när vi väl kom igång, dock mår inte armarna så mycket bättre idag, men det kan bero på dålig stretching.

Först såg det mörkt ut på deltagarfronten. Undrade vart alla nybörjare tagit vägen när vi kom dit vid kvart i och inga var där. Sedan kom de i samlad trupp nästan och det var ju skönt, för annars hade nog Nisse blivit ledsen. Vi körde gemensam uppvärmning som vanligt och lite grundhugg också. Tror att jag ska sänka min kamai lite, spetsen ska vara framåt, det går bra i början, men av någon anledning så åker den mer och mer uppåt ju fler steg jag går och det är ju inte riktigt meningen. Sedan känns det att jag måste ta och anstränga mig lite nu och träna Do en massa. Kändes inte alls bra och det har ju tidigare varit mitt favorithugg. Kanske kan öva med Lollo innan någon träning och bara slå Do på varandra.

Sedan delade vi av salen och slängde på oss rustningar. Vi skulle få en känsla av ippon under passet var meningen. Vad som är en ippon, hur den ser ut och framförallt hur den känns. Jag tycker att jag har en uppfattning nu, den är på inget sätt fullständig, men en aning har jag. Mitt stora problem är att träffa känns det som, att på någotvis få bort motståndarens shinai och träffa rätt. Men jag försökte att attackera mer och vara mer framåt och inte tveka så mycket, jag måste sluta vara så försiktig. I slutet gjorde vi att man skulle ta ett poäng var och matchen slutade inte förrän det var uppnått. Det tog tid innan poänget kom, men det kändes som om det var rätt så bra attacker då också så jag är nöjd.

Och vad vi jobbade på kiaiet hela passet. Halsen blev torr eftersom jag inte kan skrika så bra med magen, men det känns så bra ändå. Om man jämför med hur jag knappt vågade skrika för ett halvår sedan och inte vågade göra mig hörd så är det en otrolig skillnad. Det känns som om detta kan vara bra att ha även annars när man vill göra sig hörd i en grupp. Men jag har naturligtvis samma problem som i ridningen, stela armar och axlar och svårt att slappna av. Tur att de två sporter som jag inte tror jag kan leva utan kan dra så stor nytta av varandra. Johanna och jag försökte påminna varandra om att vi ska sträcka på oss också och inte luta framåt.

Nu blir det ingen mer kendo på en hel vecka, men det känns nästan som om det behövs. Jag behöver nog smälta lite och låta musklerna vila och börja längta efter kendon ordentligt igen. Visst ser jag fram imot träningen, men inte riktigt så att jag hoppar i sängen av iver att komma iväg. Så en lite paus blir nog bra, men längre än en vecka ska det verkligen inte bli!

Det har naturligtvis hänt andra saker denna vecka också, mitt liv består inte bara av kendo även om det kan se ut så ibland. Måndagen började med en promenad med en glad hund i skogen och sedan fixa exjobbrapport. Nu är den inne ännu en gång hos examinator och ska ha möte på måndag och så hoppas jag att allt känns bra så jag kan skicka till opponenter.

Sedan fortsatte veckan med en tur till Hampus och en trevlig timme i skogen. Riktigt kul att träffa Jossan också och få sällskap. Blir nästa vecka också är det är det tänkt och så ska vi fundera på hopptävling, får se lite när var och hur. Idag vaknade jag upp hos Johan och hade en långfrukost tillsammans med honom. Sedan blev det över en timmes promenad med Bessy igen. Hon är så söt och glad så man blir så glad själv av att träffa henne. Idag tror jag att hon jagade ekorrar fö hon ville klättra upp i träden, misstänker dock att hon ibland såg synvillor och bara jagade löv. Det gick så bra när vi mötte andra hundar också, visst var hon nyfiken, men det var mest om den andra hunden verkade intresserad. Hon gick snällt bredvid mig i allafall och eftersom hon är så liten kan man ju hålla henne om hon blir för ivrig. Bara en gång skällde hon så jag fick säga till.

Nu ska jag se vad jag kan ta för mig resten av dagen, måste nog skriva om ett dokument till exjobbet och skicka in igen, men förhoppningsvis så är det snabbt avklarat.

Det Positiva: Kendo och promenader.
Det Negativa: Dålig stretching

Ibland så undrar jag om det jag försöker säga verkligen kommer fram...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0