Bråk med bebishäst

Trött och lite slö nu, blev upplockad av Jossan vid halv tre och for ut till stallet. Där väntade den något krångliga uppgiften att hämta två hästar som stod och käkade gräs för glatta livet i sommarhagen. Kan tilläggas att hagen ligger på andra sidan en stor väg där mycket tung trafik susar förbi i 90 km/h, ofta snabbare. Blev träns på Hampus och kedja på Joker. Hampus har nämligen en förmåga att dra iväg med mig om han bara har grimma. Hästen kan hitta grönt gräs på asfalt är jag övertygad om. Gick bra i allafall, blev en stor lucka i trafiken så vi kunde komma över.

Eftersom Jossan var barnvakt till tre små killar, hennes man och söner hade utbumpade lämnat över dem i hennes vård så fort hon kom innanför dörren, blev det till att rida Joker på ridbanan, medan barnen red på Hampus. Gick bra så länge vi höll oss till lite lätt dressyr även om han på unghästars vis är lite vinglig. Provade att flytta lite för sidförande skänkel, bara ett steg åt båda hållen och det fattade han, men ibland fick han ryck och skulle gå mot ytterskänkeln, blev till att lägga spöet på boken några gånger för att putta tillbaka honom samtidigt som jag la till skänkeln. Bjöd i alla fall lite framåt och det är ett stort plus, fick till några fina travvolter också och i enda varvet arbetade han på riktigt bra. Så skulle vi prova det här med att hoppa också och det är verkligen inte Jokers grej. Gick väl an när det var lågt, men sedan så skulle han absolut inte lyfta på fötterna, han stannade i princip och puttade ner bommarna innan han makligt klev över i skritt. Vi försökte om och om igen, men det ville sig inte riktigt. Bytte hindertyp för att bryta mönster och då gick det bättre igen. Så skulle vi prova med galopp också och då virrade det ihop sig totalt i huvudet på hästen. Blev väl galopp några steg, sedan kom hindret och då blev det långsam trav och i bästa fall stannade han inte för att peta ner bommar. Tillslut blev det till att bygga om hinder igen och få över honom i trav, blev trötta båda två så när han gick över utan tvekan och lyfte på fötterna fick det räcka.

Känner att det är bra för både mig och hästen att Jossan är med och stället lite krav, ska nog be henne hålla lektion med mig och Hampus (eller Joker) så jag får träna lite på sits och sådant också, blir lite hipp som happ när man rider så mycket i själv i skogen även om jag försöker tänka på det.

Nu ska lagas lite middag och sedan får vi se vad lördagskvällen bjuder på.

Det Positiva: Lång skön sovmorgon.
Det Negativa: Bråkhästar.

Drömmar som förvirrar och känns läskigt verkliga.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0