Lång Kenodträning.

Jaha, då var man hemma då från träningen, men vänta nu, klockan är halv tolv och träningen slutar halv nio, ändå har jag precis stigit innanför dörren. Jag ska berätta hur det kommer sig, men i korthet var det bastu med en massa prat och skratt i ungefär en timme och sedan slutade det med att jag och Lollo stod i vår korsning och pratade om allt från attacker i kendo, till gaydisco och bröllop.

Det hela började naturligtvis med träning, svettigt redan på uppvärmingen. Mest för att vi fick springa, det har inte hänt många gånger i sommar och jag har ju som sagt inte kommit igång med min löpning ännu *host*. Sedan hade vi uppvärmingsövningar, Anders kommenterade någonting och nu är jag så irriterad över att jag inte kommer ihåg vad det var, kommer att gå och grubbla på det länge nu. Sedan hade vi en rolig jagaövning som gick ut på att man skulle göra en attack och springa förbi och mottagaren skulle följa efter och fösöka hinna ikapp och göra en attack precis när man vände sig om. Man skulle försöka hinna vända sig och blocka, men om man var för snabb på att blocka en sak så öppnar man ju något annat. Det var roligt och en bra övning för mig som verkligen hehöver träna på snabbheten. Mot slutet körde vi ji-geiko och ippon, där man ska ta poäng. Motståndaren ska besluta om det var poäng eller inte. Jag är rätt så nöjd med mina ji-geikos, lyckade flera gånger med att dra undan kote och slå Men, första gången blev jag så paff att jag glömde gå förbi. Likadant första gången jag hann upp och slog Men glömde jag att gå förbi, måste ju satsa fullt ut i alla attacke och verkligen tro på att de kommer att lyckas. Tyckte också att jag lyckades med att gå ifrån Kote lite iallafall, några Men fick jag till.

Sedan var det dags för rullande schema och ipponmatcher till första poäng. Det gick ju mindre bra, men man ska nog inte förvänta sig så mycket när man kör mot folk som har tränat i tio år och satsar allt i sin första attack. Som man inte har någon som helst chans att förutse eller blocka, men mest står där och ser dum ut. Efter täningen, stretchingen och sopningen var det dags för bastu. Att bada bastu med kendomänniskor är en mycket intressant och omskakande upplevelse. Dock hade jag ju Lollo som stöd denna gång, förra gången när jag var själv var mest läskig, nu hade man iallafall någon som man kunde utbyta blickar med och som heller inte fattar någonting.

Jag tror inte att jag någonsin träffat andra människor som är så insnöade på sina intressen som kendomänniskor är, jag är ju själv på samma sätt och det är väldigt, väldigt roligt att lyssna på när folk drar igång och citerar serier och människor man aldrig hört talas om. Det pratas en del kendo också naturligtvis, men idag satt jag mest och skakade av skratt, jag säger bara Mancandy och så kan ni fundera och fantisera bäst ni vill. Det är underbart sköna människor som jag träffat. Tillslut var det nog med basutbadandet och jag och Lollo sade hejdå till killarna som flyttat sig in i Dojon.

Vi hamnade i vår korsning och skulle avhandla dagens träning, gick igenom alla övningar ungefär som vi brukar och går sedan över till att diskutera bastubadandet, lite allmänt om kendomänniskor och kom sedan över på helt andra,privata saker. När musiken från campus börjar höras påpekar jag att vi måste ut och dansa snart. Så en utekväll kommer det bli någongång, förslaget är att vi ska ragga åt våra singelvänner, hur nu det ska gå till eftersom vi inte har så många och förmodligen inte kommer att våga ändå. Sedan pratades det om gaydisco också och om det finns här i Linköping eller om man måste resa någon annanstans. Vi kom även in på temat bröllop och bebisar och hur elaka vi var som barn. Kan tilläggas att vi inte träffats så mycket på sistone så det fanns mycket att prata om. Det börjar bli kallt och vi pratar om att vi borde ha stannat i Dojon med de andra tills Anders slängde ut oss för att låsa, tänker att de förmodligen inte var kvar där ändå och står kvar i kylan.

Tillsut kommer Erik "ikapp" oss och skrattar högt när han ser oss i korsningen och undrar om vi är medvetan om att klockan är elva. Sedan blev det mer prat om kendo och ytterligare en genomgång av träningen. Lollos telefon ringer, sambon undrar om hon är medveten om vad klockan är och att han lagat middag till henne som väntar. Så det fick avsluta kvällen och jag cyklade hemåt över campus där discomusiken dånade och kryssade mellan faddrar och nollan mycket medveten om att det här var den trevligaste kvällen på mycket länge.

Nu ska jag hänga upp träningskläder innan de möglar och sedan sova, förmodligen, men först, först ska jag skratta lite till åt alla konstigheter jag fått höra idag.

Det Positiva: Ḱendomänniskor
Det Negativa: Rinniga ögon

Mmmm, Mancandy....

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0