Vårtecken

Nu, nu tror jag faktiskt att våren är här. Fast den kanske bara luras, det är ju ändå första april idag.

Vaknade och snosade, men sedan blev solen som lyste in genom persiennerna allt för lockande så jag gick ut på morgonpromenad, utan jacka, bara med en tjockare tröja och halsduk, samt solglasögon, för det behövdes verkligen. Det var härligt att vara ute i friska luften det första man gjorde på morgonen. Sedan blev det en timmes frukost med en tidning som sällskap, så härligt att inte behöva stressa iväg till skolan.

Blev en tur till Hampus på förmiddagen och i diket vid busshållplatsen kom ett vårtecken till tussilago! Gula och fina stod de där och lyste upp den bruna omgivningen. Blev så glad när jag såg dem. Ett annat lite mindre trevligt vårtecken är att hästarna fäller och framförallt dammar. Hampus börjar dock lugna ner sig med fällningen, men de rullar sig i leran varje dag och det kommer att ta evigheter innan det slutar. Längtar tills det torkar upp i hagen och tills vi kan bada dem ordentligt. Då kanske det blir uthärdligt att borsta en längre stund också. Nu tar man det västa och andas så lite som möjligt under tiden, men dammet letar sig in i näsa, mun och ögon ändå. Ett till vårtecken som uppenbarade sig under den fina ridturen var en fjäril, eller jag såg två stycken, båda brun/oange. Minns inte vad det betyder, men jag tror på en solig sommar i vilket fall. Hampus fick springa i skogen idag. Grusvägarna börjar få så bra underlag, ännu ett vårtecken, att man kan springa mycket mer än vad man brukar. Kul tycker jag, jobbigt tycker Hampus och flåsar så mycket att man tror att han ska falla ihop på stället. Tror att han trivdes ute i skogen i allafall och njöt nog lika mycket av solen som jag.

Eftermiddagen ska ägnas åt plugg, det är ju mitt jobb för tillfället, men jag vägrar känna dåligt samvete av att ta en eftermiddag och åka och rida. Det här är förmodligen sista våren jag har möjlighet att ha så här stor frihet och kunna välja, när man väl börjar jobba blir det svårare att bara kunna ta en halv dag och njuta av våren, så jag passar på nu. Jag mår ju bra av det och just nu är jag inne i en så positiv period så jag bara jobbar fö att den ska fortsätta vara positiv. Inte fö att jag glömmer bort pluggandet, men jag känner inte ens stess för något nu, ligger så bra i fas, till och med före kan man säga så då kan man unna sig sådana hä dagar. Eller halva dagar i allafall. Solen lyser ju inte lika klart på kvällarna så då kan man lika gärna plugga lite extra då om man vill. Ut i solen och rör er säger jag. Då får man mera lust till att göra det man borde och måste.

Det Positiva: Vårtecken.
Det Negativa: Damm

Ten weeks from friday should be a pretty good day. (Says Wanda the fish)

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0