Tentapanik

Fick idag en liten släng av det fenomen som någongång drabbar alla studenter. Tentapanik, man tycker att man ligger rätt så hyfsat till, men i ett svagt ögonblick inser man vidden av allt man måste lära sig och klämma in i hjärnan inför ett datum som plötsligt ligger i en nära framtid. Det som sedan följer är ett fanatiskt räknande av timmar och optimistiska scheman som inte håller någon längre tid. Ett tips är att schemalägga dubbelt så mycket tid som man tror kommer att gå åt, eftersom man ändå ängnar hälften av tiden till intressanta diskussioner som inte har något med det ämne man ska tenta av att göra.
Nu finns det ändå en slags mysig stämning på campus, alla blir så fokuserade och sitter i grupper tillsammans och pluggar. Samhörighet lyser från alla håll och om någon ser ovanligt stressad ut, ger man den en medlidsam blick, för man var själv där den där korta stunden förra timmen då allt kändes hopplöst.
Själv kör jag färgkodning och checklistor på hög nivå och känner mig för tillfället organiserad, inte lugn, men det kommer jag nog aldrig att bli.

På mitt bord här hemma står en bukett med sommarblommor. Jag blir glad varenda gång jag ser den och den har gjort hela lägenheten mycket hemtrevligare. Blommor från ett simskolebarn rankas höggt i min annars så blomfria värld. Lite sorgligt att det är över, men mentalt är jag helt slutkörd efter två veckor med aktiva barn.

Nu väntar en helg med tentaplugg som förhoppningsvis leder till godkänd kurs och ett långt härligt sommarlov, där jag i och för sig ska jobba, men ändå ett avbrott i vardagen här på campus.

Dagens Positiva: Nyinköpta post-it lappar och färgglada gem.
Dagens Negativa: Spillde vatten på en av ekonomiböckerna.

Solens strålar sirlar genom molnen

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0