Mot framtiden

Fredagen blev det vila och jag fixade morgonen i stallet eftersom vi hade middag med kompisar hemma hos oss på kvällen. Sedan ägnade vi helgen åt uteritter. På lördagen hade vi en ensamtur om var i det närmaste perfekt. Sol, snö och trevligt humör på både häst och matte. Vi red en av våra favoritrundor, grusvägen mot ridhuset, nya vägen genom skogen och så bort till Fjällnora. Försökte hålla upp tempot där vi kunde, travade väldigt mycket och jobbade på att galoppera också. Det gick bra och bara en gång som han snubblade till lite, men vi höll oss på fötter. Fick driva en del i galoppen, men för det mesta gick det bra, försökte att bara fatta ny om han råkade bryta av. Vi red i princip samma runda på söndagen, tillsammans med stallmatte och dotter. Inte lika mycket trav och galopp, men det som blev så blev det bättre eftersom han gick mer av sig själv.  
 
I måndags blev det longering på ridbanan över ett par bommar, i alla gångarter och försökte verkligen få till galoppen ordentligt och det gick ganska bra, han var duktig och kämpade på. Tisdagen blev det ridtur längs med järnvägen och lite trav på ridbanan. Pigg häst som nog hade velat springa fortare, men så kan det vara ibland.
 

För att försöka få någon ordning på grejerna åkte vi till ridhuset igår och försökte träna för oss själva. Vankar träning i helgen igen så vi behövde rida igenom lite kände jag. Det gick helt okej, bitvis lite av och på och spänd, vilket gör mig spänd, men tycker vi löste det på ett ganska trevligt sätt. Skrittade i början och gjorde skänkelvikningar, travade igång och försökte få tag på högersidan, väldigt ovillig i början, men sedan bättre, gjorde en hel del serpentiner i början. Försökte galoppera lite också, men vågade inte så mycket, det vi gjorde var dock helt okej tycker jag, jag kan inte få till det lika bra som på träning, men det går sakta framåt. Jobbade lite mer i traven sedan med skänkelvikningar och lite försök till ökningar.

Vila idag eftersom vi skulle äta och gå på bio på lägen.  Passade bra i planeringen. 

Det Positiva; När man nästan kan rida själv
Det Negativa: när förkylningen är på väg tillbaka

Host, host, host

Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0